Son Yaşanan olaylar , 11 Şubat 2011 : Balyoz Planı davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aralarında Özden Örnek, Halil İbrahim Fırtına ve Engin Alan’ın da bulunduğu 133 sanığın tutuklanmasına karar verdi. 6 Şubat 2011 : Kahramanmaraş’ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için üretim yapılan Çöllolar kömür üretim sahasında meydana gelen göçükte 10 işçi öldü. 3 Şubat 2011 : Ankara’nın Organize Sanayi Bölgesi Ostim’deki iki ayrı iş yerinde LPG tüplerinden çıkan gazın ortamı kaplaması ve alev alması sonucu patlamalar meydana geldi. 17 kişi öldü. 27 Şubat 2011 : Milli Görüş lideri 54. Hükümet Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan yaşamını yitirdi. 2 Şubat 2011 : Ünlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster, İstanbul Caddebostan'daki evinde ölü bulundu. 26 Şubat 2010 : Balyoz Operasyonu’nda ikinci dalga. 13 kentte başlatılan operasyonlarda 1’i emekli, 17 muvazzaf asker gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban 25 Şubat 2010 : YÖK’ün kurucu başkanı ve Bilkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı vefat etti. 1 Şubat 1999 : Barış Manço, Moda’da ki evinde vefat etti.
5

Tarihin En Güncel Sitesi... TarihteBugun.ORG
Ses Yükleniyor...


Kategoriler



Tarihte Aylar

Bu ay
En Çok İzlenenler

Bu ay
Sizin için Seçtiklerimiz





Bill Clinton azil davasında aklandı. 12 Şubat 1999 Tarihli Olay TarihteBugun.OrG
Bill Clinton azil davasında aklandı.




12 Şubat 1999 Tarihinde ;
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bill Clinton azil davasında aklandı. Başkan Bill Clinton yalan yere yemin etmek ve adaleti engellemekle suçlanıyordu.
Postayla
Gönder
Yorum
Yaz
Katkıda
Bulun !
 Del.icio.us  Digg  Reddit
 Google Bookmarks  Technorati  Yahoo My Web


ABD tarihinin ikinci azil davası Başkan Clinton'ın zaferiyle sonuçlandı. Senato'da yapılan tarihi oylamalarda Clinton, 17 Ağustos'ta Büyük Jüri önünde verdiği ifadesinde yalan beyanlarda bulunmak suçundan 45'e karşı 55 oyla, tanıkları etkileyerek adaleti engellemek suçundan ise 50'ye karşı 50 oyla aklandı. Clinton'ın suçlu bulunarak görevden alınması için üçte iki çoğunluk gerekirken oylamalarda salt çoğunluk dahi sağlanamadı. İlk oylamada 10, ikinci oylamada ise 5 Cumhuriyetçi Clinton'ın görevden kalması yönünde oy kullandı. Böylece Clinton, Andrew Johnson'dan sonra Senato'da aklanan ikinci ABD başkanı oldu. Monica Lewinsky isminin Beyaz Saray'ı karıştırmasından tam 13 ay sonra Senato'dan zaferle çıkan 42. ABD Başkanı William Jefferson Clinton, 20 Ocak 2001 tarihine kadar görevini sürdürecek.
Senato, yapılan oturumda azil maddelerinin ardından kınama karar tasarısını da oylayarak 43'e karşı 56 oyla reddetti. Senatör Dianne Feinstein'in, Clinton'ın 'utanç verici, umursamaz ve savunulamaz' davranışından dolayı kınanmasını öneren tasarısı gerekli üçte iki çoğunluğu sağlayamamasıyla Başkan'ın kınanması ihtimali de ortadan kalktı ve Amerikan tarihinin ikinci azil davası sona erdi.
Clinton ve Beyaz Saray böylece dev bir siyasi zafere imza atarken Cumhuriyetçiler de hezimete uğradı. oylamada Clinton'ın görevden alınması için yeterli oy sağlanamasa bile Başkan'ı suçlu bulanların oranı yüzde 50'yi geçseydi Cumhuriyetçi Parti, bu durumu siyasi propoganda malzemesi olarak kullanmayı planlıyordu. Ancak bazı ılımlı Cumhuriyetçilerin Clinton'ın lehine oy kullanmasıyla Amerikan siyasetinin muhafazakarlar kanadı bu amacına dahi ulaşamadı.


Postayla
Gönder
Yorum
Yaz
Katkıda
Bulun !
 Del.icio.us  Digg  Reddit  Google Bookmarks  Technorati  Yahoo My Web







Tarihte Bugün olan olaylar, bugün ölenler, bugün doğanlar ve dahası..
Eşsiz Tarihte Bugün arşivi.

Sizlere daha iyi hizmet vermek için, görüş, öneri, isteklerinizi iletişim sayfamızdan belirtebilirsiniz.



TarihteBugun.org sitesi, Bidibidi Web Yazılım ve Proje Hizmetleri tarafından yürütülmektedir.