Son Yaşanan olaylar , 17 Mayıs 2012 : Disko Kraliçesi lakaplı Donna Summer, kanser hastalığıyla mücadelesini kaybetti. 2 Mayıs 2012 : Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden etkilenen 100'lerce çocuk hastaneye kaldırıldı. 2 Mayıs 2011 : El Kaide Lideri Bin Ladin, Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında ABD askerleri tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu öldürüldü ve cesedi de ABD güçleri tarafından ele geçirildi. 31 Mayıs 2010 : İsrail, ?Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım? kampanyası kapsamında, Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya saldırdı. Olayda 9 Türk hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. 22 Mayıs 2010 : CHP 33. Olağan Kurultayı'nda tek aday olarak seçime giren İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçildi. 10 Mayıs 2010 : CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen seks kasetinin internette yayınlanmasından sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, genel başkanlık görevinden istifa etti. 1 Mayıs 2010 : 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 32 yıl aradan sonra Taksim Meydanı'nda kutlandı. 31 Mayıs 2009 : Beşiktaş 6 Yıl aradan sonra şampiyon oldu. 26 Mayıs 2009 : Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybetti. 25 Mayıs 2009 : Eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in de kurucuları arasında yer aldığı partinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığına verildi. Partinin adı "Türkiye Partisi". 23 Mayıs 2006 : Yunan Savunma Bakanlığı, Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege'de çarpıştığını açıkladı. 22 Mayıs 2009 : Ford Otosan Kocaeli'nde üretilen Ford Transit Connect'lerin Amerikaya ihracaına başladı başladı.Bu,Türkiye'den otomotivin ana pazarına ihraç edilen ilk Türk üretimi araç olarak tarihe geçti . 21 Mayıs 2009 : İlk kez Avrupa kıtası dışında ,Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda , UEFA Kupası adıyla sonkez oynanan karşılaşmayı Shakhtar Donetsk kazandı. 20 Mayıs 2009 : Endonezya'nın Java adasının doğusunda uçak düştü. 97 kişi öldü. 18 Mayıs 2009 : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan yaşamını yitirdi.
25
Kategoriler

Tarihte Bugün


Tarihte Gazeteler

Tarihte Aylar

Bu ay
En Çok İzlenenler

Bu ay
Sizin için Seçtiklerimiz



Gazete Arşivi
Cumhuriyet Milliyet
Fanatik Fotomac
Radikal Vatan
Turkiye Zaman gazetesi
Malatya Yenigün gazetesi Sivasın Sesi Gazetesi
Erzurum gazetesi Sabah gazetesi


Altmışıncı hükümetin listesi açıklandı 29 Ağustos 2007 Tarihli Olay,O Tarihte Yaşananlar,tarihinde neler olmuş. TarihteBugun.OrG
Altmışıncı hükümetin listesi açıklandı




29 Ağustos 2007 Tarihinde ;
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 60.hükümetin listesini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Çankaya Köşkü’nde sundu.24 bakanın bulunduğu yeni listendeki 8 bakan kabineye ilk kez girdi.
Yorum
Yaz
Katkıda
Bulun !
 Del.icio.us  Digg  Reddit
 Google Bookmarks  Technorati  Yahoo My Web


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 60.hükümetin listesini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Çankaya Köşkü’nde sundu.
Saat 16.05’te başlayan görüşme 1,5 saat sürdü. Görüşmenin oldukça uzun sürmesi dikkatleri çekti. Görüşme sonrası Erdoğan bir açıklama yaparak kabine listesini açıkladı. 24 bakanın bulunduğu yeni listenin üçte biri, yani 8 bakan kabineye ilk kez girdi.
Kabinede kadın bakan olarak Nimet Çubukçu yerini korudu. Üç Başbakan Yardımcısı'ndan ikisi Hayati Yazıcı ve Nazım Ekren olurken, Adalet Bakanı Cemil Çiçek de bu göreve getirildi.
Daha önce Çalışma Bakanı olan Murat Başesgioğlu, Devlet Bakanlığı'na kaydırılırken, Mehmet Şimşek ve Mehmet Sait Yazıcıoğlu yeni devlet bakanları olarak kabinede yeraldılar.
Devlet Bakanı Ali Babacan, beklendiği gibi Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci görevini üstlendi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı'na getirilirken, Vecdi Gönül, Milli Savunma Bakanlığı görevini sürdürüyor.
Kabinede en önemli sürprizlerden biri, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Milli Eğitim Bakanlığı'nı veto ettiği için Devlet Bakanı olan Beşir Atalay'ın İçişleri Bakanı olmasıydı.
Siyasi kulislerde değişeceği söylenen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker yerlerini korudular.
Faruk Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olurken, Erdoğan'ın eski ekip arkadaşlarından Eski DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanı oldu.
Sosyal Demokrat kanattan AKP'ye transfer olana Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi.
Yine AKP'nin önemli transferlerinden eski ASO Başkanı Zafer Çağlayan da beklendiği gibi Sanayi ve Ticaret Bakanı oldu.
Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları'nın böleceklerini ve iki bakanlıktan 4 bakanlık çıkacağını, bunun için kanun ve kararnameler hazırlanacağını açıkladı. Böylece kabineye önümüzdeki günlerde iki yeni bakan daha ilave olacak.
Eski Bakanlar Kurulu'ndan Cumhurbaşkanı olan Gül, milletvekili adayı olmayan Abdüllatif Şener ve Ali Coşkun ile Abdülkadir Aksu, Osman Pepe ve Atilla Koç yeni kabinede görev alamadı.

KİMSEYE SÖYLEMEDİ

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, Bakanlar Kurulu listesini kimseye söylemediğini açıkladı. Erdoğan, sadece listeyi hazırlayan yakın çalışma arkadaşım dediği, özel kaleminin bilgisi olduğunu ifade etti.

TAZE KANLA YOLA DEVAM

Erdoğan, yeni Bakanlar Kurulu üyelerini belirlerken, bir yandan geçen dönemin tecrübelerini yeni döneme taşıyarak politikalarda devamlılığı sağlamayı, bir yandan da yeni bir enerji ve dinamizm yakalamayı esas aldığını belirterek, "Yeni bir heyecanla, yeni bir dinamizmle eskilerin yanında yeni isimlerle, taze bir kanla yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Başbakan Erdoğan, 60. Hükümet listesini açıklamadan önce Çankaya Köşkü'nden ayrılırken bir açıklama yaptı. Erdoğan, yeni hükümeti kurmak için görevi aldığı 6 Ağustostan bu yana geçen sürede, en geniş anlamda gerekli istişareleri ve değerlendirmeleri yaptığını belirtti.
"Yeni Bakanlar Kurulu kadromuzu, önümüzdeki dönemde Türkiye için koymuş olduğumuz hedefleri gerçekleştirecek ehliyet ve liyakatta bir kadro görerek hazırladım" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İsimleri belirlerken bir yandan geçen dönemin tecrübelerini, özellikle yeni döneme taşıyarak politikalarımızda devamlılığı sağlamayı, bir yandan da yeni bir enerji ve dinamizm yakalamayı esas aldım. Hep söylerim; millete hizmet yolunda bu bir bayrak yarışıdır. Biz bu dönem için Türkiye'nin önüne yeni hedefler koyduk. Geçen 4 yıl 9 aylık dönemde ekonomik kalkınma ile demokratik reformları birlikte yürüttük. Yeni dönemde de özgür ve müreffeh bir Türkiye idealinin takipçisi olacağız. İnanıyorum ki özgürlük ve refah birbirini besleyen ayrılmaz ikilidir. Özgürlük daha çok refahı, refah da daha çok özgürlüğü gerektirir. Yeni dönemde de daha çok özgürlük daha çok refah üretmek için çalışacağız.
'Her şey insanımızın huzur ve mutluluğu, her şey Türkiye için' diyerek yola devam edeceğiz. Atatürk'ün çok veciz şekilde ortaya koyduğu gibi, 'millete efendilik veya milleti sevmek ancak ona hizmet etmekle olur'. Güven ve istikrar ortamını korumak yine önceliğimiz olacaktır.
Yeni bir heyecanla yeni bir dinamizmle eskilerin yanında yeni isimlerle, taze bir kanla yolumuza devam edeceğiz. Güçlü bir kadro oluşturduğumuza inanıyorum. 'Ülkemize, milletimize hayırlı olsun' diyorum. Birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun görmüyorum. İnşallah önümüz aydınlık, geleceğimiz parlaktır. Yapacağımız çok işimiz var. Allah mahcup etmesin, Allah yolumuzu açık etsin."

60.HÜKÜMET 25 KİŞİDEN OLUŞUYOR


BAŞBAKAN: Recep Tayyip Erdoğan

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI: Cemil Çiçek

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI : Hayati Yazıcı

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI : Nazım Ekren

DEVLET BAKANI : Mehmet Aydın

DEVLET BAKANI : Murat Başesgioğlu

DEVLET BAKANI : Kürşat Tüzmen

DEVLET BAKANI : Nimet Çubukçu

DEVLET BAKANI : Mehmet Şimşek

DEVLET BAKANI : Mustafa Sait Yazıcıoğlu

DIŞİŞLERİ BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ :Ali Babacan

ADALET BAKANI : Mehmet Ali Şahin

MİLLİ SAVUNMA BAKANI : Vecdi Gönül

İÇİŞLERİ BAKANI : Beşir Atalay

MALİYE BAKANI : Kemal Unakıtan

MİLLİ EĞİTİM BAKANI : Hüseyin Çelik

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI : Faruk Özak

SAĞLIK BAKANI : Recep Akdağ

ULAŞTIRMA BAKANI : Binali Yıldırım

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI : Mehmet Mehdi Eker

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI : Faruk Çelik

SANAYİ VE TİCARET BAKANI : Mehmet Zafer Çağlayan

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI : Mehmet Hilmi Güler

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI : Ertuğrul Günay

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI : Veysel Eroğlu

Yeni hükümet ilk toplantısını bugün saat 19:00'da Başbakanlık'ta yaptı. 60. Hükümet'in programı Cuma günü TBMM'de toplandı.


Yorum
Yaz
Katkıda
Bulun !
 Del.icio.us  Digg  Reddit  Google Bookmarks  Technorati  Yahoo My Web







Tarihte Bugün olan olaylar, bugün ölenler, bugün doğanlar ve dahası..
Eşsiz Tarihte Bugün arşivi.

Sizlere daha iyi hizmet vermek için, görüş, öneri, isteklerinizi iletişim sayfamızdan belirtebilirsiniz.



TarihteBugun.org sitesi, Bidibidi Web Yazılım ve Proje Hizmetleri tarafından yürütülmektedir.