Son Yaşanan olaylar , 17 Mayıs 2012 : Disko Kraliçesi lakaplı Donna Summer, kanser hastalığıyla mücadelesini kaybetti. 2 Mayıs 2012 : Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden etkilenen 100'lerce çocuk hastaneye kaldırıldı. 2 Mayıs 2011 : El Kaide Lideri Bin Ladin, Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında ABD askerleri tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu öldürüldü ve cesedi de ABD güçleri tarafından ele geçirildi. 31 Mayıs 2010 : İsrail, ?Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım? kampanyası kapsamında, Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya saldırdı. Olayda 9 Türk hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. 22 Mayıs 2010 : CHP 33. Olağan Kurultayı'nda tek aday olarak seçime giren İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçildi. 10 Mayıs 2010 : CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen seks kasetinin internette yayınlanmasından sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, genel başkanlık görevinden istifa etti. 1 Mayıs 2010 : 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 32 yıl aradan sonra Taksim Meydanı'nda kutlandı. 31 Mayıs 2009 : Beşiktaş 6 Yıl aradan sonra şampiyon oldu. 26 Mayıs 2009 : Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybetti. 25 Mayıs 2009 : Eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in de kurucuları arasında yer aldığı partinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığına verildi. Partinin adı "Türkiye Partisi". 23 Mayıs 2006 : Yunan Savunma Bakanlığı, Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege'de çarpıştığını açıkladı. 22 Mayıs 2009 : Ford Otosan Kocaeli'nde üretilen Ford Transit Connect'lerin Amerikaya ihracaına başladı başladı.Bu,Türkiye'den otomotivin ana pazarına ihraç edilen ilk Türk üretimi araç olarak tarihe geçti . 21 Mayıs 2009 : İlk kez Avrupa kıtası dışında ,Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda , UEFA Kupası adıyla sonkez oynanan karşılaşmayı Shakhtar Donetsk kazandı. 20 Mayıs 2009 : Endonezya'nın Java adasının doğusunda uçak düştü. 97 kişi öldü. 18 Mayıs 2009 : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan yaşamını yitirdi.
25
Kategoriler

Tarihte Bugün


Tarihte Gazeteler

Tarihte Aylar

Bu ay
En Çok İzlenenler

Bu ay
Sizin için Seçtiklerimiz



Gazete Arşivi
Cumhuriyet Milliyet
Fanatik Fotomac
Radikal Vatan
Turkiye Zaman gazetesi
Malatya Yenigün gazetesi Sivasın Sesi Gazetesi
Erzurum gazetesi Sabah gazetesi


Türban Düzenlemesine Ret Kararı 5 Haziran 2008 Tarihli Olay,O Tarihte Yaşananlar,tarihinde neler olmuş. TarihteBugun.OrG
Türban Düzenlemesine Ret Kararı



nihat özmen - 05.06.2011/13:06:25 , Şikayet
bukafayla nereyekadar

5 Haziran 2008 Tarihinde ;
Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.
Yorum
Yaz
Katkıda
Bulun !
 Del.icio.us  Digg  Reddit
 Google Bookmarks  Technorati  Yahoo My Web


Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açtığı davanın sonucunu yazılı açıklamayla duyurdu.
Açıklamada, şöyle denildi:

“9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun'un 1. ve 2. maddeleri, Anayasa'nın 2, 4. ve 148. maddeleri gözetilerek iptal edilmiştir. Ayrıca yürürlüğü de durdurulmuştur.”

YAPILAN DÜZENLEME
Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği değişiklikle Anayasa'nın, “Kanun önünde eşitlik” başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, “... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında” ibaresi eklenmişti. Bu değişiklikle madde, “Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” haline gelmişti.
Anayasa'nın, “Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. maddesine ise “Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir” şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.


Yorum
Yaz
Katkıda
Bulun !
 Del.icio.us  Digg  Reddit  Google Bookmarks  Technorati  Yahoo My Web







Tarihte Bugün olan olaylar, bugün ölenler, bugün doğanlar ve dahası..
Eşsiz Tarihte Bugün arşivi.

Sizlere daha iyi hizmet vermek için, görüş, öneri, isteklerinizi iletişim sayfamızdan belirtebilirsiniz.



TarihteBugun.org sitesi, Bidibidi Web Yazılım ve Proje Hizmetleri tarafından yürütülmektedir.