Son Yaşanan olaylar , 27 Eylül 2009 : Ünlü oyuncu Nihat Nikerel evinde ölü bulundu.Uykusunda kalp krizi geçirdiği öğrenildi. 17 Eylül 2009 : 6 Ay Önce , boğazı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un Katil Zanlısı,Firari Cem Garipoğlu teslim oldu. 17 Eylül 2009 : Türkiye ve Suriye karşılıklı olarak vizeyi kaldırdı. 15 Eylül 2009 : Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Turkcell Süper Lig takımlarından Ankaraspor'u bir alt lige düşürülmesine karar verirken, Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek'e 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. 10 Eylül 2005 : Irak Başbakanı İbrahim Caferi, kuzeydeki Telafer'de, kenti teröristlerden temizlemek için operasyon başlatıldığını söyledi.
9

Tarihtebugun.org Yeni Yüzüyle ve Yepyeni Özellikleri İle 2010 da sizlerle... Tarihin En Güncel Sitesi...

Suna Pekuysal hayatını kaybetti. 22 Temmuz 2008 Tarihli Olay TarihteBugun.OrG
Suna Pekuysal hayatını kaybetti.



22 Temmuz 2008 Tarihinde ;
Geçen hafta perşembe akşamı evinde düşme sonucu kalça kemiğini kıran 75 yaşındaki ünlü tiyatro sanatçısı Suna Pekuysal bu sabah hayatını kaybetti.
Postayla
Gönder
Yorum
Yaz
Katkıda
Bulun !
 WeLink  Del.icio.us  Digg  FURL  FaceBook  Stumble Upon  Reddit  Google Bookmarks  Squidoo  Technorati  Yahoo My Web


Geçen hafta perşembe akşamı evinde düşme sonucu kalça kemiğini kıran 75 yaşındaki ünlü tiyatro sanatçısı Suna Pekuysal bu sabah hayatını kaybetti.


İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Pekuysal, Ortopedi Kliniği'nde tedavi altına alınmıştı.

SUNA PEKUYSAL KİMDİR?

Asıl adı Suna Belener olan Suna Pekusal, sinema, tiyatro ve TV oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.

1933 doğmlu olan ünlü sanatçı, İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan ve Bale Bölümü'nde öğrenim görürken, 1949 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun çocuk bölümünde Kadri Ögelman'ın "Artist Aranıyor" adlı oyunuyla ilk kez sahneye çıktı.

Üç yıl sonra dram bölümüne geçti. 1964 yılında gazeteci Ergun Köknar ile evlendi. 1973 yılında oğulları Sait Ali Köknar dünyaya geldi.

54 yıl Şehir Tiyatroları’nda görev yapan sanatçı, 24 Ekim 1998 tarihinde Şehir Tiyatroları’ndan emekli oldu.

Sanat yaşamı boyunca 250’den fazla oyunda rol alan Suna Pekuysal, 100’e yakın sinema filminde de rol aldı.

Pekuysal, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 1984 yılında sahnelenen, Ekrem Reşit Rey’in 1933 yılında kaleme aldığı, Cemal Reşit Rey’in bestelerini yaptığı ve Haldun Dormen’in sahneye koyduğu ”Lüküs Hayat” adlı müzikalde Zihni Göktay ile 14 yıl aralıksız olarak oynadı. Büyük bir başarı kazanan ve yediden yetmişe her yaştan seyirciye nostalji yaşatan ”Lüküs Hayat”ın ardından emekli olan sanatçı, Şehir Tiyatroları’nda Joseph Kesselring’in yazdığı ve Çetin İpekkaya’nın yönettiği ”Ahududu” adlı oyunda konuk sanatçı olarak rol aldı. Suna Pekuysal, 53 yılda 250 oyunda, 100 filmde rol aldı. Adı, her zaman Türk tiyatrosunun en iyileri arasında anıldı. Sanatçı, dizi filmlerde de rol aldı.

Postayla
Gönder
Yorum
Yaz
Katkıda
Bulun !
 WeLink  Del.icio.us  Digg  FURL  FaceBook  Stumble Upon  Reddit  Google Bookmarks  Squidoo  Technorati  Yahoo My Web



Yorum
Yaz


Bu Olay İçin Aktif Yorum Şu An Da Yok. İlk Yorumu Siz Yapabilirsiniz. Tıklayın Düşüncelerinizi Tüm Dünya Duysun




Tarihte Bugün olan olaylar, bugün ölenler, bugün doğanlar ve dahası..
Eşsiz Tarihte Bugün arşivi.

Sizlere daha iyi hizmet vermek için, görüş, öneri, isteklerinizi iletişim sayfamızdan belirtebilirsiniz.


Tasarım & Altyapı
Bidibidi © 2010

TarihteBugun.org sitesi, Bidibidi Web Yazılım ve Proje Hizmetleri tarafından yürütülmektedir.