Tarihte Bugün TB Ergenekon soruşturması onuncu operasyon

7 Ocak 2009 / 15 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
20 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Ergenekon soruşturması onuncu operasyon

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen 10. operasyon bu sabah saat 07.00 6 ayrı ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonla devam etti. 37 kişi gözaltına alındı.

OLAY 15 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 7 Ocak 2009 Ergenekon soruşturması onuncu operasyon
Ergenekon'un bu yeni dalgasında 1 numaralı hedef Bedrettin Dalan mı? Ergenekon'da son dalga sürpriz gibi görünsede Bedrettin Dalan'ın gözaltına alınması ile ilgili talimatın Kurban Bayramı öncesinde verildiği öne sürüldü. Operasyanun başlaması için ise Dalan'ın yurtdışından dönmesinin beklendiği ve Dalan'ın dönmeyeceği anlaşılınca bu sabah operasyon başladığı iddia edildi.

Ergenekon operasyonu bu sabah yeni bir dalgayla devam etti.

Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 6 ilde devam eden operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 30’a yükseldi.

Son olarak gazeteci Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu 9. dalganın ardından bugün de Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 6 ilde polisin eş zamanlı düzenlediği operasyonla Ergenekon davası yeni bir aşamaya geldi.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN ŞOK İSİMLER

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan isimler: Araştırmacı yazar Yalçın Küçük ve Eski Özel Hareket Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ve yeğeni Erdal Şahin, Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Emekli Tümgeneral Erdal, Şenel ve emekli Orgeneral Kemal Yavuz , Bağımsız Cumhuriyet Hareketi Genel başkan yardımcısı ve gazeteci Engin Aydın gözaltında...

Ergenekon Operasyonu kapsamında MGK eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç'ın evinde arama yapılıyor.

CHP'Lİ VEKİLLER GÜRÜZ'ÜN EVİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz’e destek olmak amacıyla Gürüz’ün evine gitti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter Gürüz’ün evinde bir süre kaldılar.

Bu arada, YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz’ün, Gürüz’ün Çankaya’daki evinde arama yapan polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra Emniyet’e götürüldüğü bildirildi.

İSTEK VAKFI VE YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ARANIYOR

Ergenekon Operasyonu'nun son dalgası kapsamında, Bedrettin Dalan'ın sahibiolduğu İstek Vakfı’nın Kadıköy’deki yönetim binasında polislerce inceleme yapılıyor. Alınan bilgiye göre, İstek Vakfı’nın Kadıköy Acıbadem’deki yönetim binasına saat 07.00 sıralarında gelen polis, içeri girerek inceleme başlattı. Yine aynı vakfa ait Yeditepe Üniversitesi'nde de arama yapılıyor

Polisin vakıftaki incelemeleri sürüyor.

İLK BASKIN KÜÇÜK'ÜN EVİNE YAPILDI

Ergenekon operasyonu kapsamında Yazar Prof Dr. Yalçın Küçük’ün Ankara’daki evinde arama yapılıyor.
Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Karakusunlar Öncü Sitesi’nde bulunan evine gelen polisler, bilgisayarla bazı belgelere el koydu. Yalçın Küçük son dönemde çeşitli televizyon kanallarında Ulusalcı çizgideki programları ile biliniyordu.

Polis ekiplerinin araması sürerken, Küçük’ün evine gelen avukatı Dursun Ermiş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermiş, polis ekiplerinin, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin "yakalama, arama ve inceleme kararı" çerçevesinde arama başlattığını söyledi.

Aramanın devam ettiğini anlatan Ermiş, Küçük’ün kitapları, CD’leri ve evdeki her şeyin incelendiğini belirtti.

Ermiş, "Aramadan sonra ne yapılacak" sorusunu, "Yakalama emri var. İstanbul’a götürülecek. 7 aydır zaten aleyhine bir kampanya vardı. Kampanya sonuç verdi. Ergenekon soruşturmasına dahil edildi" diye yanıtladı.

Avukat Ermiş, Yalçın Küçük’ün durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Ergenekon Operasyonu kapsamında bugün evinde arama yapılan ve gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, son dönemde ilginç iddiaları ve açıklamalarıyla gündeme geldi. Sol-sosyalist çizgide önemli araştırmaları, ilişkileri ve çıkışlarıyla tanınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, AKP hükümetine muhalif kimliği ile de öne çıktı. Küçük son dönemde de Ordu içindeki genç subaylar ile ilgili ilginç iddialar ortaya atmıştı.

EMEKLİ 2 ORGENERAL VE TÜMGENERAL DE GÖZALTINDA

Eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Ergenekon soruşturması çerçevesinde iki emekli orgeneral daha gözaltına alındı. Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç ve emekli orgeneral Kemal Yavuz’un da gözaltına alındığı öğrenildi. Yavuz, Ergenekon soruşturmasının 8. dalgasında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan ile birlikte televizyonda “Gerçekler" adlı programı hazırlayıp sunuyordu.

Emniyet yetkililerinin, Oran da askeri lojmanlarda oturan emekli Orgeneral Tuncel Kılınç’ın evinde arama yaptığı ve bu aramaya askeri savcılığın da eşlik ettiği öğrenildi.

Şenel'in Tanju Güvendiren’in ifadesi sonucu gözaltına alındığı iddiası

Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel’in gözaltına alınmasında Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılarn Askeri Yargıtay üyesi Tanju Güvendiren’in ifadesinin etkili olduğu iddia edildi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, eski DGM Hakimi de olan Tanju Güvendiren, Ergenekon operasyonu çerçevesinde göraltına alınmış yapılan sorgulamasından sonra serbest bırakılmıştı.

Güvendiren’in gözaltında verdiği ifadelerde Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel hakkında önemli iddialar ortaya attığı öne sürüldü. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların Güvendiren’in ifadesinden yola çıkarak emekli Tümgeneral Şenel hakkında gözaltı kararı çıkarttığı bildirildi.

İBRAHİM ŞAHİN GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması kapsamında Eski Özel Hareket Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin gözaltına alındı.

Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan vekaleten eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin, Susurluk Davası’nın önemli sanıkları arasında yeraldı. Adı Ömer Lütfü Topal cinayetine de karışan Şahin, Susurluk skandalının önemli isimlerinden Abdullah Çatlı’nın arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Yargılandığı Susurluk davasında 6 yıl hapis cezası alan Şahin, geçirdiği trafik kazası sonrası bilincini yitirdiği gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından cezası affedildi.

İZMİR'DE 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması" kapsamında İzmir’de bir yüzbaşı ile emniyet amirinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Emniyet Amiri E.E. ile ismi açıklanmayan denizci bir yüzbaşı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen talimat üzerine gözaltına alınan 2 kişinin İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildiği öğrenildi.

SİVAS'TA 11 KİŞİ GÖZALTINDA, EL BOMBALARI BULUNDU

BAŞTA Ankara ve İstanbul olmak üzere bu sabah gerçekleştirilen 'Ergenekon' operasyonu kapsamında Sivas'ta da 11 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin ev ve işyerlerinde, kalem tabanca, el bombaları ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan birinin Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Mehmet Akyazı, ikisinin ise Sivas'ta Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Bekir Çelik ve Oğuz Bulut'un bulunduğu bildirildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği yakalama, arama ve inceleme kararı çerçevesinde bu sabah 6 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. Bu 6 il arasında yer alan Sivas'ta da terörle mücadele şubesi ekipleri, isim ve adresleri belirlenen kişilerin ev ve işyerlerine sabah erken saatlerde baskın düzenledi. Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca, ve buna ait 36 mermi suikastlerde kullanılan bir kalem tabanca ve mermileri, 2 adet el bombası, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda mermi ile çeşitli dijital örgütsel kayıtlar ele geçirildi. Gözaltına alınan kişilerden birinin Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç.Dr. Mehmet Akyazı olduğu, ayrıca daha önce Sivas Ülkü Ocakları'nda başkanlık göreleri yapan Bekir Çelik ve Oğuz Bulut'un da yer aldığı bildirildi. Zanlılarlın evlerinde yapılan aramalarda eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin ile birlikte çektirilmiş fotoğraflar da bulunduğu öğrenildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen şahısların sorgu işlemleri sürüyor.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz da operasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ergenekon soruşturması kapsamında 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda Sivas'ın da yer aldığını belirterek, İstanbul bağlantılı olarak düzenlenen operasyonda gözaltılar olduğunu ve konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini vurguladı.

KANADOĞLU BİLMECESİ

Ergenekon operasyonu kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda adı gözaltına alındığı iddialarına karışan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun gözaltına alınmadığı bildirildi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu sabah yaptığı açıklamada, gözaltına alınmadığını ve evinde herhangi bir arama yapılmadığını söyledi. Kanadoğlu, “gelişmeleri ve operasyonu ben de sizin gibi izliyorum" dedi ancak sonra eve polisler geldi....

Sabih Kanadoğlu’nun evine gelen güvenlik güçleri, evde arama yapmak amacıyla mahkeme kararını sundu. Kanadoğlu’nun eşi Bilge Kanadoğlu, ANKA’ya yaptığı açıklamada, eşinin yazıyı okuduğunu söyledi. Herhangi bir tutuklama veya gözaltı olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Çevre evlerde kanadoğlu'nun evinin aranmasına tepki olarak Türk bayrakları aslıdığı dikkat çekti...





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 20 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org