Tarihte Bugün TB Kaerntende cami ve minare inşa edilmesi yasaklandı

12 Şubat 2008 / 16 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
20 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Kaerntende cami ve minare inşa edilmesi yasaklandı

Avusturya'nın güneyindeki Kaernten Eyalet Meclisi, eyalet sınırları içinde 'cami ve minare inşa edilmesini yasaklayan yasa' kabul edildi.

OLAY 16 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 12 Şubat 2008 Kaerntende cami ve minare inşa edilmesi yasaklandı
Avusturya'nın güneyindeki Kaernten Eyalet Meclisi, eyalet sınırları içinde ''cami ve minare inşa edilmesini yasaklayan bir yasayı'' kabul etti.
Eyalet valisi ve aşırı sağcı Avusturya'nın Geleceği İttifakı (BZÖ) hareketinin kurucu lideri Jörg Haider, ''cami ve minare inşaatının, eyaletin tarihsel ve doğal mimarisini bozduğu için yasaklandığını'' öne sürdü.
Haider'in hazırlayarak eyalet meclisine sunduğu yasa tasarısına meclis üyesi Hristiyan Demokrat eğilimli Halk Partisi (ÖVP) olumlu oy verirken, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPÖ) ise karşı oy kullandığı bildirildi.
Eyalet sınırları içinde cami ve minare inşa edilmesini yasaklayan yeni yasaya destek olan Hristiyan Demokrat eğilimli Halk Partisi'nin eyalet başkanı Josef Martinz, ''Yasaya olumlu oy vermelerine karşın yasada kimi değişikliklerin yapılması gerektiğine inandığını'' söyledi.
Aşırı sağcı vali Haider'in hazırladığı yasayı ''sabun köpüğüne'' benzeten Sosyal Demokrat Parti'nin (SPÖ) eyalet başkanı Gaby Schauning ise, ''Gerek yeni yasanın gerekse yasayla kurulması istenen özel inşaat komisyonunun din özgürlüğünü kısıtlayamayacağını'' kaydetti.
Schauning, yeni yasaya karşın dinsel cemaatlerin inançları gereği, ihtiyaç duydukları dinsel mabetleri inşa edebileceklerini belirterek, ''Ancak yeni yasayla inşaat sürecinde kimi zorlukların yaşanabileceğini'' dile getirdi.
Haider, yasaya muhalefet edenleri tarihsel gerçekleri bilmemekle suçlayarak, ''Önemli kararları almaya cesaret edemeyenlerin tarihte hep yitirenler olduğunu'' söyledi.
Haider, yeni yasanın çok somut ifadelerle kaleme alındığını belirterek, ''Kaernten eyaleti sınırları içinde cami ve minare inşa etmenin hiçbir biçimde mümkün olamayacağını'' kaydetti.
Geçen yıl yaptığı bir açıklamayla, valisi olduğu Kaernten eyalet sınırları içinde cami ve minare inşa edilmesini yasaklayacağını haber veren Haider'in bu açıklamasını, federal hükümet ve parlamentodaki diğer siyasal partilerin temsilcileri ciddiye almamışlardı.
Kaernten eyaleti meclisinde bugün kabul edilen yasaya karşı ülkede, çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu Müslüman sivil toplum örgütlerinin adli makamlar nezdinde itiraz edecekleri bildirildi.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 20 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org