Tarihte Bugün TB BBP liderinin helikopteri düştü

25 Mart 2009 / 14 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
19 Mart
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Mart
Bu Ay Doğanlar
Mart
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Bu olay; Tarihte Bugün bilinmesi gereken ilk 3 olay içerisindedir.


BBP liderinin helikopteri düştü

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nu Kahramanmaraş’tan Yozgat’a götüren helikopter Göksun ilçesinin Çardak beldesi yakınlarında düştü. Helikopter 2 gün sonra bulundu.

OLAY 14 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 25 Mart 2009 BBP liderinin helikopteri düştü

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nu Kahramanmaraş’tan Yozgat’a götüren helikopter Göksun ilçesinin Çardak beldesi yakınlarında düştü. İlk olarak Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu altı kişinin yaralı kurtulduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kazanın hemen ardından devreye girerken resmi kaynaklardan gelen çelişkili bilgiler kafa karıştırdı. Yazıcıoğlu'nun durumunun iyi olduğu ve şuurunun açık olduğu belirtilirken daha sonra yapılan açıklamalarda ağır yaralı olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Gül de akşam saatlerinde kaza bölgesine ulaşılamadığını açıkladı.


Yazıcıoğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için bir özel şirketten (Esas Holding'e ait) kiralanan helikopterle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine geldi. Karşılamanın ardından toplanan kalabalığa seslenen Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca hiçbir yüz kızartıcı işinin olmadığını belirterek, "Temiz siyaset yapmalıyız. Türkiye’de iktidarlar değişir, ama vergi kaçıranlar hiç değişmiyor" dedi.


İlk kez helikopter


"Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz" diyen Yazıcıoğlu, mitingin ardından Yozgat’ın Yerköy ilçesine gitmek üzere helikopterle Çağlayancerit'ten ayrıldı. Ancak 16.30 sıralarında Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü iddia edildi. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, "Bu bilgi bize de geldi. İHA muhabiri İsmail Güneş heliktopterde imiş. Bu arkadaş 112’yi arayarak helikopter düştü yaralıyız demiş. Sonra şarjı bitmiş" açıklamasını yaptı.


Çelişkili bilgiler


Olayın ardından helikopterin Yerköy civarında dağlık araziye düştüğü yönünde bilgi geldiğini söyleyen emniyet yetkilileri ise jandarma bölgesinde arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Güneş'in de kazada kendisi dışında herkesin öldüğünü bildirdiği öne sürüldü.
Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkilileri de 13.30’da Kahramanmaraş’tan hareket eden altı kişinin bulunduğu helikopterin Yozgat’ın Yerköy ilçesi yakınlarında temas kesildiğini kaydetti. Daha sonra da Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterden, Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasındaki Hacı Ömerli köyü mevkisinden sinyal alındığı bildirildi. Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Kahramanmaraş jandarması tarafından ambulansların bu bölgeye yönlendirildiğini söyledi.


Vali: Şuuru açık dedi


Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır da Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin Berit
Dağları Hacı Ömerli köyü civarına düştüğü bilgisinin geldiğini ve tüm arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini açıkladı. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de 17.30 sıralarında yaptığı açıklamada "Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık. Arkadaşlar kendisini hastaneye ulaştıracaklar. Henüz hastaneye kaldırılmadı" dedi.


Çelişkili bilgiler


Daha sonra yapılan açıklamalarda da helikopterin düştüğü bölgenin jandarma istihbaratı tarafından yarım saat içinde tespit edildiği, emniyet yetkililerinin bölgeye ulaşarak Yazıcıoğlu ve diğer yaralıları Göksun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı oradan da Kayseri'ye yönlendirildiği kaydedildi. Kayseri Valisi'nin verdiği bilgileri aktaran BBP yetkilileri de kazada yaralanan beş kişinin durumları hakkında bir bilgi olmadığını kaydetti.


Gül ulaşılamadı dedi


Cumhurbaşkanı Gül de 18.00 sıralarında yaptığı açıklamada kaza bölgesine henüz ulaşılamadığını açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de bölgeye ulaşılamadığını bildirdi.
ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, sivil savunma ve kurtarma birliği, Jandarma birliği ve köy
korucularından oluşan arama kurtarma birliklerinin karadan olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığınca gece görüş kabiliyetli bir helikopterin, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopterinin ve Emniyet Genel Müdürlüğünün bir
helikopterinin havadan olay yerine sevk edildiğini bildirdi.


BÖLGEYE GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER GÖNDERİLDİ


Göksun -Çardak arasında asker, korucu ve vatandaşlar arama yapıyor. Bölgede fırtına başladı.  Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’nce, kazanın olduğu bölgeye öncekilere ek olarak bir gece görüşlü
helikopter ile bir uçak gönderildiği bildirildi.


Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun seçim gezileri sırasında kullanmakta olduğu bir helikopterle Kahramanmaraş ili
Çağlayancerit ilçesinden hareket ettikten sonra düştüğü haberi alınmıştır. Derhal koordinatlar tespit edilmiştir.


Sivil Savunma Arama ve Kurtarma birliği, Jandarma birliği ve köy korucularından oluşan arama kurtarma birlikleri karadan olmak üzere Genelkurmay Başkanlığınca gece görüş kabiliyetli bir helikopteri, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğünün bir helikopteri olay mahalline sevk edilmiştir.


Bunlara ek olarak bir gece görüşlü helikopter ile bir adet uçak da bölgeye intikal ettirilmiştir. Konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



BBP SİVAS İL TEŞKİLATINDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞANIYOR
Olay, Sivas’ta büyük üzüntüye yol açtı. Olayı duyduktan sonra BBP Sivas İl Teşkilatına akın eden partililer,
televizyondan haberleri takip etti. Yaralıların durumu hakkında telefonla bilgi almaya çalışan partililerin üzüntülü oldukları görüldü. Parti yöneticilerinden Nevzat Yanmaz, henüz net bir bilgiye ulaşamadıklarını, üzüntü içerisinde olduklarını belirtti. Partiye gelen Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da gözyaşlarını tutamadı.
Haberi alan çok sayıda partili, Kahramanmaraş ve Yozgat’a gitmek üzere yola çıktı.


SANKİ İÇİNE DOĞDU


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, helikopter kazası geçirmeden önce Kahramanmaraş'da miting yaptı. O mitingde de içine doğmuş gibi "ilk kez bir helikopter kiraladıklarından" söz etti.


Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine düşen o özel helikopterle gelmişti. Çağlayancerit Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca hiçbir yüz kızartıcı işinin olmadığını belirterek, ''Temiz siyaset yapmalıyız. Türkiye'de iktidarlar değişir, ama vergi kaçıranlar hiç değişmiyor'' dedi.


HELİKOPTERDEN SÖZ ETTİ
''Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz'' diyen Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın birbirlerine hakaret ederek siyaset yaptıklarını, kendilerinin bunu kabul etmediklerini kaydetti






DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Muhsin Yazıcıoğlu 25.03.2016

Bu ülkede iktidarlar değişir ama vergi kaçıranlar asla değişmez RTE

Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 19 Mart

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org