Tarihte Bugün TB TSK Yirmi bir ay sonra Mecliste

6 Nisan 2009 / 15 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
18 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

TSK Yirmi bir ay sonra Mecliste

DTP Meclis'e girdiğinden beri TBMM'ye adım atmayan TSK, Obama için kural bozdu ve 21 ay sonra meclise geldi.

OLAY 15 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 6 Nisan 2009 TSK Yirmi bir ay sonra Mecliste

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) TBMM'ye girdiği 22 Temmuz seçimlerinden bu yana, Meclis'de düzenlenen tören, resepsiyon ve özel oturumların hiçbirine katılmayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi, ABD Başkanı Barak Obama için bu tavırlarını değiştirdi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Obama'nın TBMM Genel Kurulu'nun özel oturumunda bugün yapacağı konuşma için Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanlarına özel davetiye gönderdi. Davetiyelerin 3 Nisan Cuma günü yerlerine ulaştığını belirten Meclis yetkilileri, komutanların davete sıcak baktığını bildirdi. Askeri çevrelerden de bu sabah davete katılma konusunda karar alındığı haberi geldi.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Obama'nın bugün saat 15.30'da gerçekleştireceği konuşmayı, Meclis Genel Kurulu'ndaki kendilerine ayrılan özel locadan izleyecekler.

21 AYDIR MECLİS'E AYAK BASMADI

TBMM'ye son olarak, 23 Nisan 2007'de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle verilen resepsiyona katılmak için giden komutanlar, o tarihten bu yana 21 aydır Meclis'e ayak basmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 27 Nisan 2007'de yapılan ilk tur oylamasından 4 gün önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin kuruluşunun 87. yıldönümü nedeniyle Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen tören ve özel oturumu, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yanısıra Genelkurmay Başkanı ve Deniz Kuvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu dışında Kuvvet Komutanları da izlemişti. Komutanların liderlerin konuşmalarını büyük bir dikkatle takip etmeleri dikkat çekmişti.

Dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın ev sahipliğinde akşam verilen resepsiyona da Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları katılıp, kısa süre kalmışlardı. Komutanlar, 1 Ekim 2007'de ve 2008'deki Meclis'in açılış törenine de katılmamışlardı.

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, 23 Nisan 2008'de ise Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlerin sadece Ulus'taki 1'inci Meclis Bölümü'ne katılmışlardı. Komutanlar, bir önceki senenin aksine özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu'ndaki törene ve Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın TBMM'de verdiği resepsiyona gitmemişlerdi. Askerlerin, TBMM'deki etkinliklere katılmamasında DTP'nin Meclis'e girmesinin etkili olduğu belirtiliyordu






DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 18 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org