Tarihte Bugün TB Dünya Engelliler Hız Rekoru Metin Şentürkün

2 Nisan 2010 / 14 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
14 Mayıs
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Mayıs
Bu Ay Doğanlar
Mayıs
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler
BİLGİLENDİRME! Eski sayfamızın yeni adresi bu oldu ve sen şu an yeni adrestesin. Harika bir güncellemeyle yenilenen Tarihte Bugün'ün keyfini çıkar !

Dünya Engelliler Hız Rekoru Metin Şentürkün

Şarkıcı Metin Şentürk, İngiliz görme engelli Mike Newman'a ait 284 kilometrelik ?Dünya Engelliler Hız Rekoru?nu, 303.62 kilometre ile kırdı.

OLAY 14 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 2 Nisan 2010 Dünya Engelliler Hız Rekoru Metin Şentürkün

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, görme engelliler hız rekorunu kırdı. Şentürk'ün rekor sürüşü sırasında en yüksek hızının 303.62 kilometre olduğu, ortalama hızın ise 292.89 kilometre olduğu açıklandı. Yeni rekorun sahibi olan Şentürk, gözyaşlarına hakim olamadı. Kesin uydu sonuçlarının saat 14.00'de geleceğini belirten Şentürk, gazetecilerin sorularına da esprili yanıtlar verdi. Bir gazetecinin 'Rekoru kırdınız mı?' sorusuna Şentürk'ün yanıtı 'Kör müsün' oldu.... Gözyaşlarını tutamadığı görülen Metin Şentürk, görme engelli hız rekorunun artık Türkiye’de olduğunu söyledi. Şentürk, “Şanlıurfa’da bir haftadır günde 9 saat test sürüşü yaparak, rekora hazırlandım. Çok mutluyum. Herkesin duası kabul oldu. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Artık Türk Hava Yolları bile benden daha yavaş” dedi. Şarkıcı, bir gazetecinin, “Rekoru kırdınız mı?” sorusuna, “Kör müsün?” diyerek esprili yanıt verdi. Otomobilinden bahsederken “Canavarım” diyen Şentürk, araçta kendini nasıl hissettiğinin sorulması üzerine, “Kendimi bir canavarın ağzındaymışım gibi hissettim” dedi. Metin Şentürk, ardından Şanlıurfa türküleri söyleyerek, rekoru kutladı. REKORU KİMSE BENDEN ALAMAZ Şentürk, daha sonra “Bu rekoru kimse bizden alamaz, kim almaya çalışırsa ben 20 üstünü yapacağım. Bu rekor sonsuza kadar bizde kalacak” şeklinde konuştu. EN YÜKSEK HIZI 303 KM Guinness Rekorlar kitabı gözlemlecileri uydudan alınan sonuçları açıkladı. Şentürk'ün rekor sürüşü sırasında en yüksek hızının 303.62 kilometre olduğu, ortalama hızın ise 292.89 kilometre olduğu bununla yeni dünya rekoru olarak tayin edileceği belirtildi.






DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 14 Mayıs

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org