Tarihte Bugün TB Modacı Yves Saint Laurent öldü

2 Haziran 2008 / 15 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
27 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Modacı Yves Saint Laurent öldü

Moda dünyasının 20. yüzyılda yetişen önemli isimlerinden Yves Saint Laurent'in öldü

ÖLÜM 15 yıl önce   tarihtebugun.org

ÖLÜM Tarihte Bugün: 2 Haziran 2008 Modacı Yves Saint Laurent öldü

Moda dünyasının 20. yüzyılda yetişen önemli isimlerinden Yves Saint Laurent'in öldüğü bildirildi. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin internet sitesinden, Pierre-Berge-Saint Laurent Vakfından yapılan açıklamaya dayanılarak verilen haberde, 21 yaşında Dior Sarayının baş tasarımcılığına gelerek moda dünyasının bir anda çehresini değiştiren Laurent'ın, Fransa'nın başkenti Paris'te 71 yaşında öldüğü belirtildi.

Haberde, moda kralı olarak anılan Laurent'ın eski iş ortağı ve şahsi dostu Pierre Berge'nin, ünlü modacının uzun süren bir hastalık döneminin ardından evinde öldüğünü söylediği, ancak hastalığının ne olduğu hakkında ayrıntılı bilgi vermediği kaydedildi.

Cezayir'in Fransa ait olduğu dönemlerdeki kenti Oran'da, 1937'de dünyaya gelen Laurent, 18 yaşındayken kazandığı bir giysi tasarımı yarışması nedeniyle modacı Christian Dior'un ilgisini çekti.

Dior'un 3 yıl sonra ölmesi üzerine ünlü modacının yerini alan Laurent, tasarladığı zarif, seksi ve kadının toplumda kendine daha fazla güvenen rolünü açığa çıkaran giysi tasarımlarıyla tanındı. Hayatının büyük bir bölümünde çeşitli ruh ve beden hastalıklarıyla boğuşan modacının, hastalığı nedeniyle özel giysi tasarımcılığından 2002'de emekliye ayrılmak zorunda kaldığı biliniyor.

Fransız basını: Dünyanın en büyük modacısı öldü

Fransız gazeteleri, moda dünyasının 20. yüzyılda yetişen önemli isimlerinden biri olan Yves Saint Laurent'in ölümünü manşetlerine taşıdı.

Gazeteler, ölüm haberinin gece geç saatte gelmesi üzerine, birinci sayfalarını değiştirerek, ünlü modacının kariyerine geniş yer verdiler.Le Figaro gazetesi, ''Dünyanın en büyük modacısı öldü'' başlığını kullandı. ''Fransa'nın en büyük sanat insanından birini kaybettiğini'' belirten gazete, Laurent'ı ''moda dünyasının büyük dahisi'' olarak
niteledi.

Gazete, ünlü modacının 50 yıllık kariyerinde moda dünyasında unutulmaz tasarımlar bıraktığı yorumunu yaptı.Le Parisien gazetesi de ''Dünyanın küçük prensiydi'' başlığının altında, Laurent'ın tasarımlarına değindi. Ünlü modacının unutulmaz tasarımlar yaptığını yazan gazete, kadınlara yönelik ilk smokini tasarlayan ve safari ceketleri dünyaya sevdiren tasarımcının moda tarihine geçtiğini kaydetti.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ünlü modacının ölümü dolayısıyla yayımladığı baş sağlığı mesajında, Yves Saint Laurenk'i, ''moda dünyasının yaratıcı dahisi'' olarak nitelendirdi.Beynin geçen yıl tümör bulunan tasarımcı, Paris'teki evinde 71 yaşında öldü.

Cezayir'in Fransa'ya ait olduğu dönemde Oran kentinde 1937'de dünyaya gelen Laurent, 18 yaşındayken bir giysi tasarımı yarışmasındaki başarısından dolayı modacı Christian Dior'un ilgisini çekti.Dior'un 3 yıl sonra ölümü üzerine yerini alan Laurent, tasarladığı
zarif, seksi ve kadının toplumda kendine daha fazla güvenen rolünü açığa çıkaran giysi tasarımlarıyla tanındı. Hayatının büyük bir bölümünde çeşitli ruh ve beden hastalıklarıyla boğuşan modacının, hastalığı nedeniyle özel giysi tasarımcılığından 2002'de emekliye ayrılmak zorunda kaldığı biliniyor.

Hayatının son dönemlerinde içine kapanan ünlü modacı, uzun süre depresyon ve alkol tedavisi gördü. Eş cinsel ünlü modacının kendi ismini taşıyan parfüm ve aksesuarları da son yıllarda büyük beğeni topladı.Ünlü modacı için Cuma günü Paris Saint Noch Kilisesinde ayin düzenlenecek.






DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 27 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org