Tarihte Bugün TB Şırnakta Yürüyüş

18 Ekim 2008 / 15 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
29 Mart
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Mart
Bu Ay Doğanlar
Mart
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Şırnakta Yürüyüş

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

OLAY 15 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 18 Ekim 2008 Şırnakta Yürüyüş
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 20 bin kişi katıldı. 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açılan yürüyüşe katılanların bir bölümü üzerlerine Türk bayraklı tişörtler giydi. Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, DTP'yi eleştirerek, “Bugün üstüne düşeni yapmayıp terör örgütünü lanetleme cesaretini gösteremeyen hiç kimse, yarın boşuna sahte gözyaşları dökmeye çalışmasın. Çünkü onlar, bir yandan ‘Terörün her türlüsü' deyip öte yandan PKK'yı terör örgütü olarak tanımlayamayan bir avuç siyasetçinin kirli emellerine alet olmaya soyunmuşlardır” dedi.
PKK’nın Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Karakolu ile Diyarbakır'da polis servis otobüsü başta olmak üzere yaptığı saldırılar Şırnak'ta sivil toplum örgütlerinin düzenlediği yürüyüş ve mitingle lanetlendi. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşe Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
Kalabalık Cumhuriyet Meydanı’ndan Karayolları Kavşağı’na kadar yaklaşık 5 kilometre yürüdü. Yürüyüşe katılanlar DTP il binası önünde geçerken, ‘Meclis'te hain istemiyoruz' diye bağırdı. Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sırasında özel harekat timleri, keskin nişancılar binalara yerleştirildi. Zırhlı araçlar, kalabalığın güvenliğini sağladı.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık ellerinde Türk bayrakları ve Türk bayraklı tişörtleriyle, şehit olan asker ve polislerin fotoğraflarını taşıyarak, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez', ‘Vatan sana canım feda', ‘Aktütün bizimdir, bizim olacak', ‘Teröre hayır, huzura evet', ‘Kadın, çocuk katili, hain PKK', ‘Kahrolsun bölücülük, kahrolsun terör', ‘Vatan millet el ele', ‘Askere uzanan eller kırılsın', ‘Hepimiz Mehmetiz', ‘Evlatlar öksüz kalmasın, analar ağlamasın' Türkçe sloganlarının yanı sıra Kürtçe, ‘Biz terör istemiyoruz', ‘Kürt-Türk kardeştir, PKK düşmandır' sloganlarını attı.
Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, yaptğı konuşmada şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Fışkıran vatan sevgisini haykırmak, hainlere tahammülsüzlüğümüzü göstermek için buradayız. Aktütün'de, Diyarbakır'da, Şırnak'ta ve bugüne kadar farklı mekanlarda tarihimizin şanlı sayfalarında şahadet şerbetini içmiş ölümsüz kahramanlarımızı rahmetle anmak için buradayız. Mertçe değil, yiğitçe değil, haince gerçekleştirdikleri eylemlere gencecik fidanlarımızı şehit eden kanlı elleri kınamak, lanetlemek ve unuttukları birkaç şey hatırlatmak için buradayız. Sıkılan her kurşunun, dökülen her damla kanın patlayan her bombanın biz bölge halkına acı ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmediği gerçeğini artık saklayamazsınız. Türk milletinin asil evlatları olarak kendimiz milli bütününü ayrılmaz parçası olarak görüyoruz. Sizleri de hiçbir zaman temsilcimiz olarak görmedik, görmüyoruz, görmeyeceğiz. Türkiyemizin üniter yapısı içinde eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşlıktan başka her türlü tasavvuru reddediyoruz. Türk Milleti'nin asil evlatları olan Kürt kökenli vatandaş olarak milletin ve devletin menfaatlerini ilgilendiren ülkemizin bölünmez bütünlüğünden milletimizin ve cumhuriyetimizin yaşamsında yurdumuzun istiklal ve hürriyetinin sarsılmasında devlet ve ordumuzun yanında yer aldığımızı tüm dünyaya haykırıyoruz.”





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 29 Mart

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org