Tarihte Bugün TB Berkant Akgürgen hayatını kaybetti

1 Ekim 2012 / 11 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
20 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Bu olay; Tarihte Bugün bilinmesi gereken ilk 3 olay içerisindedir.


Berkant Akgürgen hayatını kaybetti

'Samanyolu' şarkısı ile bir döneme damgasını vuran ünlü sanatçı Berkant yaşamını yitirdi.

ÖLÜM 11 yıl önce   tarihtebugun.org

ÖLÜM Tarihte Bugün: 1 Ekim 2012 Berkant Akgürgen hayatını kaybetti
Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören 74 yaşındaki şarkıcı Berkant Akgürgen, İstanbul?da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Berkant'ın, akciğer tümöründeki ilerleme nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
-----------------------------
Berkant Akgürgen, (d. 31 Aralık 1938, Ankara) - (ö. 1 Ekim 2012, İstanbul), besteci, müzisyen, oyuncu.

Ortaöğrenim yıllarında mızıka ile edindiği müzik tutkusunu, piyano çalmaya başlayarak sürdüren Berkant, 1956 yılında yatılı olarak okuduğu Denizli Lisesi' nden mezun oldu. İlk kez 1957 yılında Ankara'da bir düğün salonunda "Üstün Poyrazoğlu Orkestrası" ile sahneye çıktı. Aynı yıl kurduğu "Jüpiter Kenteti" adlı müzik topluluğu ile gece kulüplerinde çalıştı. Bu süreçte tanınmasının ardından TRT Ankara Radyosu'nda program yapmaya başladı. Askerlik sürecinde bando takımında yer almasının ardından İstanbul'a giderek saksafon öğrendi. 1964'te Ankara'da Yurdaer Doğulu ile orkestra kurarak çalışmalarını sürdürdü. 1965 yılında Vasfi Uçaroğlu Orkestrası'na solist olarak katılan Berkant, ilk plağını aynı yıl çıkardı. Sezen Cumhur Önal, Metin Bükey ve Teoman Alpay ile de çalışan sanatçı, 1967 yılında çıkardığı Samanyolu adlı şarkısıyla çok kısa sürede zirveye tırmandı. 1967'de sinema alanında da yer alan Berkant, 1971 yılına kadar çeşitli filmlerde rol aldı. Beste ve şarkı sözü uyarlaması, yazarlığı yaptı.




----------------------------
EŞİ VE BÜYÜK OĞLUNDAN DOKTORLARA TEŞEKKÜR
Akgürgen , "Çok zor bir durum konuşmakta aslında çok zorlanıyorum ama Bingür Hocama, Deniz Hocama teşekkür etmek istiyorum. Her zaman söylüyorum onların çok iyi doktor olduğunu herkes biliyor ama ne kadar iyi insan olduklarını da bilsinler istiyorum. Her zor anımızda yanımızdaydılar. Ben kendilerine minnettarım. Teşekkür ediyorum sizlere. Biz sanatçılar bir aileyiz. Onlar da abilerine görevlerini yaptılar teşekkür etmek istiyorum " diye konuştu. Berkant'ın büyük oğlu Öykü Akgürgen ise, " Böyle bir durumda konuşmak oldukça güç. Çok zor bir gün yaşıyoruz. Uzun süredir yaklaşık 3 - 4 aydır çok zor günlerimiz oldu. Ama ben de Sayın Deniz Hoca'ya Sayın Bingür Hoca'ya teşekkür etmek istiyorum. Kendileri babama 2000 yılından bu yana büyük özenle bakıyorlardı. Ailem adına kendilerine teşekkür etmek istiyoruz " diye konuştu.

"KANSERİ TEDAVİ EDİLEMEYECEK BOYUTTAYDI "
Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ise, "Bu sabaha karşı 40 gündür misafirimiz olan Berkant'ı yitirdik. Müzik dünyasında bir dönem kapandı diyebiliriz. Biz yıllarca kalp hastalığı yönünden takip ediyorduk. Daha sonra bir başka hastaneden kanser tedavisiyle tedavi edilmekteyken evine gönderilmişti. 40 gündür sadece hayati ihtiyaçlarını karşılayabildik. Kanseri tedavi edilemeyecek boyuttaydı. Aile de bu süreci sabırla talere etti. Ben bütün müzik dünyasına ve aileye hepsine tek tek baş sağlığı diliyorum. Her zaman bu hastanenin onların evi gibi olduğunu bilsinler " dedi.

Sanat dünyasında bir vefasızlık olup olmadığı sorusuna ise Berkant'ın doktoru Deniz Şener yanıt verdi. Şener, " Çok yakın dostları sanat camiasından pek çok kişi geldiler telefon ettiler. Bütün topluma malolmuş bir kişi. Hiçbir zaman yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Böyle olunca tabii ki bir eksiklik hissediyoruz " diye konuştu.

ÇARŞAMBA GÜNÜ DEFNEDİLECEK
Basın toplantısına katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Berkant'ın cenazesinin Çarşamba günü saat 10.30' da Zincirkuyu'daki Gasilhane'den alınacağını belirtti.

Sarıgül, " Çarşamba günü saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de tören başlayacak Samanyolu şarkısıyla sevgili Berkant' a son görevimizi yapacağız. Oradan sonra Teşvikiye Camii'ne geleceğiz. Sonra Karacaahmet'e gideceğiz. İkindi namazıyla akşam namazı arası dini görevimizi yerine getireceğiz. Sevgili Berkant'ı ölümsüzleştireceğiz. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum " şeklinde konuştu.






DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 20 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org