Tarihte Bugün TB Cübbeli Ahmet Hoca Tutuklandı

10 Aralık 2011 / 12 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
19 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Cübbeli Ahmet Hoca Tutuklandı

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda Karagümrük çetesi olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

OLAY 12 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 10 Aralık 2011 Cübbeli Ahmet Hoca Tutuklandı
Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü tutuklandı.

Çıkarıldığı Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Ünlü, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Gözaltına alınan Ahmet Ünlü sabah saat 10.00'da Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne ambulans ve sivil polisler eşliğinde savcıların ve hakimlerin giriş yaptığı kapıdan adliyeye alındı. Ünlü saat 12.30'da nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısında çıktı. Nöbetçi mahkeme saat 14.20'de Ünlü'nün tutuklanmasına karar verdi. Ünlü'nün dosyada gizlilik ve kısıtlama kararı bulunduğu için tutuklama gerekçesi açıklanmadı. Ancak Cübbeli Ahmet Hoca'ya ait bir internet sitesinde, Ünlü'nün 'insan ticareti' suçlamasıyla tutuklandığı iddia edildi. Ünlü'nün adliyeden çıkışı sırasında çevik kuvvet ekipleri de adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalık bir grup da Ünlü'ye destek verdikleri görüldü.

EMNİYETTEN "CÜBBELİ" AÇIKLAMASI

"Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de tutuklandığı operasyon ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada; İstanbul'da düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 13 kişiden 5'inin tutuklandığı vurgulandı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada il genelinde faaliyet gösteren çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik geçmişte operasyonlar düzenlendiği, operasyonlarda örgüt yöneticileri ile üyelerinin tutuklandığı, örgütün etkinliğinin azaltıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Aynı suç örgütünün cezaevi dışında bulunan üyelerinin son dönemde tekrar harekete geçmesi üzerine yapılan çalışmalarda tehdit, şantaj, fuhuş amaçlı insan ticareti, fuhuşa aracılık ve fuhuş için yer temin etmek suçlarının işlendiği tespit edilerek, operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzemeye ve dokümana el konuldu. Şüphelilerin 2011 yılı içerisinde çok sayıda kişinin tehdit edilmesi, şantaj amaçlı olarak bazı iş adamlarının kişisel bilgilerini ele geçirmeye teşebbüs, tehdit ve baskı yoluyla yabancı uyruklu kadınların fuhuşa teşvik edilmesi, fuhuşa aracılık edilmesi, fuhuşa yer temin edilmesi, fuhuş amaçlı insan ticareti suçlarına karıştıkları tespit edildi"

------------------
Güncelleme 2016
Konu ile ilgili Video Eklenmiştir. İzlemeniz tavsiye edilir





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 19 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org