Tarihte Bugün TB Gazeteci Ufuk Güldemir yaşamını yitirdi

10 Haziran 2007 / 16 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
19 Mart
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Mart
Bu Ay Doğanlar
Mart
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Gazeteci Ufuk Güldemir yaşamını yitirdi

Habertürk'ün kurucusu gazeteci Ufuk Güldemir uzun süredir verdiği kanser mücadelesine yenik düştü

ÖLÜM 16 yıl önce   tarihtebugun.org

ÖLÜM Tarihte Bugün: 10 Haziran 2007 Gazeteci Ufuk Güldemir yaşamını yitirdi
Habertürk'ün kurucusu gazeteci Ufuk Güldemir uzun süredir verdiği kanser mücadelesine yenik düştü. Habertürk yönetim kurulu başkanı Güldemir, sabaha karşı yaşama veda etti.

Güldemir'in vefatı basın camiasını ve kurucusu, yönetim kurulu başkanı olduğu Habertürk'ü yasa boğdu.

GÜLDEMİR KİMDİ?

10 Eylül 1956 yılında Elazığ'da doğan gazeteci Ufuk Güldemir, mesleğe 1974 yılında Başkent ve Son Havadis gazetelerinde foto muhabiri olarak başladı. Daha sonra Dünya Gazetesi'ne geçen Ufuk Güldemir parlamento muhabirliği yaptı. Türk Haberler Ajansı ve Cumhuriyet Gazetelerinde de çalışan Güldemir, diplomasi muhabiri olarak görev yaptı. 1987 yılında Cumhuriyet Gazetesi Washington temsilciliğine atanan Güldemir, 5 yıl kaldığı Washington'da çok sayıda büyük habere imza attı. 1992 yılında Amerika'dan döndükten sonra özel televizyonların yeni açılması üzerine Star Televizyonunda haber müdürlüğüne getirildi. O yıllarda, Cumhuriyet'ten bir arkadaşına "yapabileceklerimin yüzde 90'ını henüz yapmadım' diyen Güldemir, Türkiye'nin televizyon haberlerinde yıllardan beri TRT'den gördüğü üslubu değiştirdi. Yeni bir habercilik ekolü geliştirdi. Star Televizyonunun ardından Show Tv'ye haber genel yayın yönetmeni olarak geçen Güldemir, haber yöneticiliğinin yanı sıra bu yıllarda yaptığı haber analizlerle de tabuları yıktı. 1995 yılında aldığı teklif üzerine Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini kabul eden Ufuk Güldemir böylece yeniden yazılı medyaya geçti. Daha sonra Sabah Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevinde de bulunan Güldemir, Sabah'tan ayrıldığında profesyonel çalışma hayatına noktayı koydu.

Türk Medyasında belli başlı büyük gazete ve televizyonları yöneten Güldemir, 1999 yılı Kasım ayında internet haber portalı Haberturk.com'u kurdu. 2001 yılında Habertürk Tv ve Habertürk Radyo'yu kuran Ufuk Güldemir, gazetecilik dışında hiçbir şey yapmadı. Güldemir Basın Şeref Kartı sahibiydi.

Dünyanın sayılı trofe avcıları arasında bulunan Güldemir, Türkiye'nin ilk avcılık ve balıkçılık kanalı olan Yaban Tv'yi de 7 ay önce yayın hayatına başlattı. Bülent Dikmener Gazetecilik ödülü başta olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslar arası ödülün sahibi olan Güldemir, Kanat Operasyonu, Teksas Malatya ve Çevik Kuvvet'in Gölgesi'nde isimli kitaplarında yazarıydı. Güldemir, 50 yıl gibi kısa denilebilecek ömrünün 30 yılını gazeteciliğe adadı, onlarca gazeteci yetiştirdi.

SALI GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Hayatını kaybeden Habertürk'ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Ufuk Güldemir'in cenazesi, 12 Haziran Salı günü İstanbul'da toprağa verilecek.

Güldemir için ilk tören, kurucusu olduğu Habertürk televizyonunun Sefaköy'deki binasında gerçekleştirilecek.

Ufuk Güldemir'in cenazesi, daha sonra Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 19 Mart

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org