Tarihte Bugün TB Tarihte On Bir Eylül Saldırısı

11 Eylül 2001 / 22 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
18 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Bu olay; Tarihte Bugün bilinmesi gereken ilk 3 olay içerisindedir.


Tarihte On Bir Eylül Saldırısı

New York'un 'İkiz Kule'lerine yolcu uçaklarıyla 2001'de terörist saldırı düzenlendi.

ABD, tarihinin en büyük ve kanlı terör eylemini 11 eylül saldırılarıyla yaşadı. Bu saldırılar ABD’nin Ortadoğu başta olmak üzere dünya politikasını değiştirmesine neden oldu.

OLAY 22 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 11 Eylül 2001 Tarihte On Bir Eylül Saldırısı
Yerel Saatle 08:46:30 da bir uçak Dünya Ticaret Merkezi Kuzey Kulesi 94.-98. katları arasına kulenin kuzey tarafından çarptı.

Bina çarpmadan 102 dakika sonra yıkıldı.

Dünya Ticaret Merkezi Güney Kule'ye çarpan uçak

Yerel Saatle 09:02:59 da ikinci bir uçak Dünya Ticaret Merkezi güney Kulesi 77.-85. katları arasına kulenin güney tarafından çarptı. Bina çarpmadan 56 dakika sonra yıkıldı.

Tarihte On Bir Eylül Saldırısı

Pentagon'a çarpan uçak

Yerel Saatle 09:37:46 da Pentagon'a üçüncü bir uçağın çarptığı açıklandı. Olay yerinde herhangi bir uçak enkazına rastlanmadı.Ancak uçağa ait bir çok küçük(80-50 cm civarıda) metal parçaları bulunmuş ve uçağın yaklaşık 110 metre ileriden pentagonda yerden ilerledği sırada 5-6 sokak lambası devrilmiştir.Yakındaki bir benzin istasyonunun güvenlik kamerasında patlamanın olduğu anda hızla bir nesnenin çarptığı açıkca bellidir ve kamerada bunun yerden hızla gelen uçak olduğu saptanmıştır.Ayrıca Amerikan Havayolları'na ait logo taşıyan bir çok metal parçaları bulunmuştur.

Pensilvanya'da düşen uçak

Yerel Saatle 10:03:11 de Vaşington'un 240km(150mil) kuzey batısına, Pensilvanya Shanksville kırsalıda dördüncü bir uçağın düştüğü açıklandı. Olay yerinde büyük bir uçak enkazına rastlanmadığı söylentileri dolaştı. Resmî makamlarca uçak enkazının olduğu vurgulanmıştır.Ayrıca bir çok uçak parçaları da bulunmuştur.

Resmi Amerikan kayıtlarına göre sorumlular

Amerikan hükümetinin araştırmasına ve 11 Eylül Komisyon Raporu'na göre yolcu uçaklar Usame Bin Ladin'in lideri olduğu El Kaide terör örgütünün 19 üyesi tarafından kaçırıldı ve eylem gerçekleştirildi. Bazılarına göre ise bu saldırı Hitler'in Reichstag yangınından farksızdı

Saldırı, dünya medyası tarafından "medeniyetler çatışması" olarak yorumlandı. 11 Eylül 2001 saldırılarını gerekçe gösteren başkan George W. Bush, önce Afganistan, ardından da Irak'ı işgâl etti. ABD Başkanı George W. Bush Terörizmle Savaş Kampanyası başlattı ve bu kampanya ile NATO'nun 5. maddesini işletmeye başlattı. Bu Kampanya'da ABD'ye başta Birleşik Krallık olmak üzere bir çok ülke destek olmaktadır.

11 Eylül saldırıları sonucu, başta ABD olmak üzere batılı devletlerde Müslümanlar'a karşı işlenen nefret suçlarında büyük artış görüldü.

***********

Tarihte On Bir Eylül Saldırısı

1. İkiz Kuleler olayından önceki suskunluk.

New York Şehri, Manhattan, 11 Eylül 2001 Saat 8:48'den önce

2. New York Dünya Ticaret Merkezinin Kuzey Kulesi:

11 Eylül 2001’ de, Amerikan Hava Yolları’na ait bir yolcu uçağı kaçırılarak saat 8.48 de 95. kattan binaya çarptı.

3. New York Dünya Ticaret Merkezinin Kuzey Kulesinden Bir Görünüm:

Saat 9.03’ de televizyon izdeine muda lutsschd leyicileri, kaçırılan Amerikan Hava Yolları’ na ait yolcu uçağının Dünya Ticaret Merkezi’nin güney kulesine saplanmasını dehşet içinde seyrediyorlardı.

4. New York Dünya Ticaret Merkezi’ nin Güney Kulesi:

Kaçırılan Birleşik Milletler Havayollarının, 175 numaralı uçuşunu gerçekleştiren yolcu uçağı kasıtlı biçimde gökdelene doğru uçarak binaya 90. kat dolaylarında vurdu.

5. New York’un Aşağı in Manhattan fingert sie sich gerne’ında Yer Alan Dünya Ticaret Merkezi’ nin İkiz Kuleleri :

Ünlü mimarlar Minoru Yamasaki ve Emery Roth tarafından tasarlanmış olan 110 katlı çelik ve cam kuleleri, 11 Eylül 2001 Salı sabahı dehşet verici bir saldırıya uğradı.

6. Dünya Ticaret Merkezi Kompleksinde Yer Alan İkiz Kuleler

Bu kısmı anlatan görüntüler 1 saniyelik aralıklarla oluşmuş ve çekilmiştir. En üstteki görüntüde, yolcu uçağı Güney Kuleye( saldırıya uğrayan ikinci bina) çarpmaya sadece birkaç metre uzaklıktadır. Ortadaki görüntüde, yolcu uçağının burnu güney binayı tam ters tarafına doğru delip geçmektedir. Bu çarpma dolayısıyla meydana gelen patlama 3. görüntüde açığa vurulmuştur.

7. Dünya Ticaret Merkezi

Kaçırılan iki yolcu uçağı kasıtlı biçimde Dünya Ticaret Merkezi’ nin ikiz kulelerine doğru teröristler tarafından uçuruldu. Kuzey kuleden dalgalanan siyah duman; 65 yolcusuyla Boston Massachusetts’ deki Logan Uluslararası Havaalanından ayrılarak 175 sayılı uçuş numarasıyla Los Angeles, Californiya’ya doğru yol alırken kaçırılan Amerikan Havayollarına ait yolcu uçağı’nın kuleye çarpması sonucu meydana gelmiş, güney kulenin üstüne doğru yayılmaktadır.

Tarihte On Bir Eylül Saldırısı

8. Dünya Ticaret Merkezi’nde

11 Eylül 2001 sabahı saat 9.03’ de, büyük yolcu uçağının Dünya Ticaret Merkezi'nin Güney kulesine çarpması dünyanın finans merkezine büyük bir darbe indirmiştir.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 18 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org