Tarihte Bugün TB Bill Clinton azil davasında aklandı.

12 Şubat 1999 / 25 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
20 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Bill Clinton azil davasında aklandı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bill Clinton azil davasında aklandı. Başkan Bill Clinton yalan yere yemin etmek ve adaleti engellemekle suçlanıyordu.

OLAY 25 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 12 Şubat 1999 Bill Clinton azil davasında aklandı.
ABD tarihinin ikinci azil davası Başkan Clinton'ın zaferiyle sonuçlandı. Senato'da yapılan tarihi oylamalarda Clinton, 17 Ağustos'ta Büyük Jüri önünde verdiği ifadesinde yalan beyanlarda bulunmak suçundan 45'e karşı 55 oyla, tanıkları etkileyerek adaleti engellemek suçundan ise 50'ye karşı 50 oyla aklandı. Clinton'ın suçlu bulunarak görevden alınması için üçte iki çoğunluk gerekirken oylamalarda salt çoğunluk dahi sağlanamadı. İlk oylamada 10, ikinci oylamada ise 5 Cumhuriyetçi Clinton'ın görevden kalması yönünde oy kullandı. Böylece Clinton, Andrew Johnson'dan sonra Senato'da aklanan ikinci ABD başkanı oldu. Monica Lewinsky isminin Beyaz Saray'ı karıştırmasından tam 13 ay sonra Senato'dan zaferle çıkan 42. ABD Başkanı William Jefferson Clinton, 20 Ocak 2001 tarihine kadar görevini sürdürecek.
Senato, yapılan oturumda azil maddelerinin ardından kınama karar tasarısını da oylayarak 43'e karşı 56 oyla reddetti. Senatör Dianne Feinstein'in, Clinton'ın 'utanç verici, umursamaz ve savunulamaz' davranışından dolayı kınanmasını öneren tasarısı gerekli üçte iki çoğunluğu sağlayamamasıyla Başkan'ın kınanması ihtimali de ortadan kalktı ve Amerikan tarihinin ikinci azil davası sona erdi.
Clinton ve Beyaz Saray böylece dev bir siyasi zafere imza atarken Cumhuriyetçiler de hezimete uğradı. oylamada Clinton'ın görevden alınması için yeterli oy sağlanamasa bile Başkan'ı suçlu bulanların oranı yüzde 50'yi geçseydi Cumhuriyetçi Parti, bu durumu siyasi propoganda malzemesi olarak kullanmayı planlıyordu. Ancak bazı ılımlı Cumhuriyetçilerin Clinton'ın lehine oy kullanmasıyla Amerikan siyasetinin muhafazakarlar kanadı bu amacına dahi ulaşamadı.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 20 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org