Tarihte Bugün TB Türk ve Yunan savaş uçakları çarpıştı

23 Mayıs 2006 / 18 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
27 Temmuz
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Temmuz
Bu Ay Doğanlar
Temmuz
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Bu olay; Tarihte Bugün bilinmesi gereken ilk 3 olay içerisindedir.


Türk ve Yunan savaş uçakları çarpıştı

Yunan Savunma Bakanlığı, Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege'de çarpıştığını açıkladı.

OLAY 18 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 23 Mayıs 2006 Türk ve Yunan savaş uçakları çarpıştı

Yunan Savunma Bakanlığı, Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege'de çarpıştığını açıkladı.

Yunanistan tarafından gelen ilk bilgilere göre Ege'nin güneyinde bulunan Kerpe (Karpothos) adası açıklarında eğitim uçuşu yapmakta olan bir Türk savaş uçağı ile bir Yunan savaş uçağı çarpıştı.

Yunan tarafında kazaya yönelik detaylı açıklama yapılmazken Gümülcine'de bulunan Yunan Savunma Bakanı Meymerakis'in olayın ardından programını yarıda keserek merkeze döndüğü bildirildi.

GENELKURMAY: TÜRK UÇAKLARINA ÖNLEME YAPILDI

Genelkurmay  
Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı ile Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağının Ege ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasındahavada çarpıştığını ve her iki uçağın da düştüğünü bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün Ege ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasında rutin eğitim uçuşu icra eden Türk Hava Kuvvetleri uçaklarına, saat 12:48 sularında Rodos Adası'nın 35 mil güneyinde Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar tarafından önleme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Yapılan önleme sırasında Türk Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı ile Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı havada çarpışmış ve her iki uçak da düşmüştür.
Türk Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir sağ olarak kurtulmuştur.Olay ile ilgili incelemelere devam edilmektedir.''


PİLOTLAR OTOMATİK FIRLATMA SİSTEMİNİ KULLANMIŞ

Türk ve Yunan savaş uçaklarının pilotlarının otomatik fırlatma sistemini kullandıklarının sanıldığı bildirildi.

Yunan basın yayın organları, havada çarpışan uçakların, F-16 tipi Yunan savaş uçağıyla RF4 tipi Türk savaş uçağı olduğunun belirlendiğini, uçakların pilotlarının çarpışma öncesinde otomatik fırlatma sistemini kullanmayı başardıklarının gelen bilgiler arasında bulunduğunu duyurdular.

TÜRK PİLOTUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçağı ile Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup F-16 uçağının Ege ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasında çarpışması sonucu sağ olarak kurtarılan ve Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir'in yapılan tahlillerinde ve çekilen röntgen filmlerinde olumsuz bir duruma rastlanılmadığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Dalaman Hava Meydan Komutanlığına ait askeri helikopterle Fethiye Devlet Hastanesine getirilen Pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir'in tedavisi, hastanenin Beyin Cerrahi Servisinde devam ediyor. Hastane yetkilileri, yaptıkları açıklamada, hastanenin Beyin Cerrahi Servisinde müşahede altına alınan Pilot Üsteğmen Özdemir'in sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ettiler. Pilot Üsteğmen Özdemir'in hastanede yapılan tetkiklerinde, tahlillerinde ve çekilen röntgen filmlerinde olumsuz bir duruma rastlanılmadığını belirten yetkililer, ''Hastanın tedavisinin hastanemizde sürüp sürmeyeceğine bu gece yarısından sonra karar verilecek. Gerekirse başka bir hastaneye sevk işlemi yapılacak'' dediler. Bu arada, çok sayıda askeri yetkilinin yanı sıra Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş ve Belediye Başkanı Behçet Saatçı da hastaneye gelerek Pilot Üsteğmen Özdemir'in sağlık durumu hakkında bilgi aldılar. Öte yandan, Üsteğmen Özdemir'in tedavisinin sürdüğü servise basın mensuplarının girişine izin verilmiyor.

YUNAN TV'Sİ: İT DALAŞI

Bu arada, Yunan Devlet Televizyonu NET, Ada'nın güney açıklarında meydana gelen çarpışmanın ilk belirlemelere göre ''İt dalaşı'' sırasında olduğunu kaydetti.

NET, uçakların denize düştükleri noktada bulunan Yunan savaş gemileriyle ticari gemilerin yanı sıra Super Puma tipi bir helikopterin de arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu. Öte yandan, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Evangelos Andonaros, kazanın oldukça üzüntü verici olduğunu kaydetti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÖNÜL: ''KESİN BİLGİYİ BİZ DE BEKLİYORUZ''

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkve Yunan savaş uçaklarının Ege Denizi'nde çarpışarak düştükleri iddiasıyla ilgili olarak ''Kesin bilgiyi biz de bekliyoruz. Genelkurmay Başkanımız şu anda Yunan Genelkurmay Başkanı ile konuşuyor'' dedi.

Bakan Gönül, dün Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kale'nin Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Gönül, törenin ardından gazetecilerin Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege Denizi'nde ''it dalaşı'' sırasında çarpışarak düştükleri yolundaki yabancı ajanslardan geçen haberlerle ilgili soruları üzerine, ''Kesin bilgiyi biz de bekliyoruz. Genelkurmay Başkanımız şu anda Yunan Genelkurmay Başkanı ile konuşuyor'' dedi.

Törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ise cenaze namazının hemen ardından askeri törene katılmadan Kocatepe Camii'nden ayrıldı. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert dışındaki Kuvvet Komutanlarının katıldığı görüldü. "






DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 27 Temmuz

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org