Tarihte Bugün TB Özel Hareket Daire Baskanı Behçet Oktay intihar etti

25 Şubat 2009 / 15 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
19 Mart
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Mart
Bu Ay Doğanlar
Mart
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Özel Hareket Daire Baskanı Behçet Oktay intihar etti

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay intihar etti.

ÖLÜM 15 yıl önce   tarihtebugun.org

ÖLÜM Tarihte Bugün: 25 Şubat 2009 Özel Hareket Daire Baskanı Behçet Oktay intihar etti

Emnyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, park halindeki otomibilinin içerisinde silahla intihar girişiminde bulundu. Başından ağır yaralanan Oktay, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, Dikmen Keklikpınarı 50.ci sokak 29 nolu daire önünde park halindeki otomobilinde silahını başına dayayıp tetiği çekti. Silah seslerini duyan çevredekiler tarafından ağır yaralı olarak bulunan Behçet Oktay, Gazi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Oktay, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.


Behçet Oktay, 13 yıl önce İbrahim Şahin'in görevden alınmasının ardından bu göreve atanmıştı. Olayın meydana geldiği arabada incelemelerde bulunan polis ekipleri, geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.

 Oktay ın cenazesi  Gazi hastanesinden alınarak Keçiörende ki Adli Tıp morguna götürüldü.


 


Oktay ın cenazesinin  bugün  saat 13.00 de Emniyet  Genel Müdürlüğü önünde  düzenlenecek törenin ardından memleketi Malatya ya gönderileceği bildirildi.

Oktay'ın dün akşam görevden alındığı ve yerine başka birinin atandığını öğrendikten sonra arkadaşlarına dert yandığı bunu hazmedemediğini söylediği iddia edildi.


Ergenekon davasında da adı geçen Oktay ın yakın çevresine "Abi beni de bu olaylara karıştırmaya çalışıyorlar" diyerek dert yandığı  öne sürüldü.

BABASI HASTANEYE KALDIRILDI

Aracının içinde yaralı olarak bulunduktan  sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel  Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay'ın Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yaşayan  babası Muhammet Oktay (78), haberi duyunca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Hekimhan'da Şehit Fethi Akyüz  Mahallesi'nde ziraat ilaçları bayiliği yapan kızı Zeynep Demirci ile yaşayan  Muhammet Oktay, oğlunun ölüm haberini duyunca fenalaştı ve yakınları tarafından  Malatya'daki bir hastaneye kaldırıldı.

Behçet Oktay'ın annesi Münüre Oktay'ın (77) 6 ay önce vefat ettiği  bildirildi. Bu arada, Behçet Oktay'ın cenazesinin bugün Hekimhan'a getirilmesinin,  yarın öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra toprağa
 verilmesinin beklendiği  öğrenildi.


ÜSTÜN CESARET VE FERAGAT MADALYASI


1957 yılında Malatya da doğan Behçet Oktay, 1978 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Erzincan İstanbul ve Afyon da görev yaptı. 23. dönem Özel Harekat kursundan mezun olan Oktay, 1994- 1997 yılları arasında diyarsaır' da grev yaptı. 13 yıldır Özel Harekat Dairesi  Başkanlığı görevini  yürüten Oktay, 2 erkek bir kız olmak üzere 3 babası idi. Çok sayıda takdirname sahibi olan Oktay TSK Üstün Cesaret ve Feragat ödülüne de layık görüldü.






DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 19 Mart

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org