Tarihte Bugün TB Ayşegül Çoban Üç altın madalya kazandı.

29 Temmuz 2009 / 14 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
19 Mart
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Mart
Bu Ay Doğanlar
Mart
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Ayşegül Çoban Üç altın madalya kazandı.

12. Avrupa Genç Bayanlar Halter Şampiyonası'nda Ayşegül Çoban, 3 altın madalya kazandı.

OLAY 14 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 29 Temmuz 2009 Ayşegül Çoban Üç altın madalya kazandı.
Yazar Demirtaş Ceyhun, tedavi gördügü hastanede vefat etti. Alman Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Pnömoni'' (zatürre) tanısıyla 28 gün önce Alman Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan Ceyhun'un, bugün saat 15.00 sıralarında hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, Ceyhun'un tedavisi sürecinde kısa süreli bir iyileşme dönemi yaşadığı, ikincil bir enfeksiyon ile çoklu organ yetersizliğinin geliştiği kaydedildi.

DEMİRTAŞ CEYHUN KİMDİR?

Yazar Demirtaş Ceyhun, 1934 yılında, Adana'da doğmuştu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık bölümünü bitirdi. Bir süre doğduğu yer olan Adana'da, belediyede çalıştı. 1977 yılında Politika gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptıktan sonra 15 günde bir yayınlanan Edebiyat Cephesi adlı dergiyi çıkardı. Vatan gazetesinde köşe yazarlığı, Türkiye Yazarlar Sendikası'nda Genel Sekreterlik ve ikinci Başkanlık yapan Demirtaş Ceyhun'un ilk hikâyesi Adana dergisinde yayınlandı. İlk ürünlerinde modernist bir çizgi sergileyen yazar, insanın iç dünyasına ve toplum içindeki bunalımını ele aldı. Daha sonraki eserlerinde toplumcu sanat yöneliminden etkilendiği gözlenen Ceyhun'un, Türk hikâyeciliğinde özgün bir yeri vardır. Sait Faik Hikâye Ödülü (1972) Çamasan, Türk Dil Kurumu Öykü Ödülü (1975) kazandığı "Apartman" ve "Sansaryan Hanı" onun hikâyecilikteki güçlü yanını ortaya koyan eserlerindendir. 1970'li yıllarda romana yönelen yazar, ilk romanı "Asya" ile 1970 TRT Başarı Ödülü kazanmıştır. romanlarında Anadolu insanının acılarını, çaresizliğini, ezilmişliğini ve duyarlı yanlarını ortaya koyarak feodal yapı ile teknolojik gelişmenin çelişkilerini gözler önüne sermiştir.

Demirtaş Ceyhun, hikâye ve romanın yanı sıra toplumsal ve siyasal yazılar da yazmış, yazarlık ve edebi üretim süreciyle ilgili deneme türünde örnekler vermiştir.

Eserleri:

Cadı Fırtınası, Yağmur Sıcağı, Yeni Bir Dev, Avşalı Çocuk, Savaş ve Küçük Barış, Babam ve Oğlum, Babıali'nin Şu Son Kırk Yılı, Çağımızın Nasrettin Hocası: Aziz Nesin, Yirminci Yüzyıl ve Edebiyat, Can Çekişen Kitap, Yağma Edilen Türkiye, Haçlı Emperyalizm





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 19 Mart

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org