1950'li yıllar Türkiye'sinde Demokrat Parti iktidarı, tarıma dayalı kalkınma modelini merkeze alarak köylü ve üretici kesimin refahını artırmayı hedefleyen politikalar izlemiştir. Bu dönemde stratejik öneme sahip tarım ürünlerinin taban fiyatları, hem kırsal ekonominin canlanması hem de hükümetin siyasi desteğini konsolide etmesi açısından büyük önem taşımaktaydı.
Üzüm, incir, fındık ve pamuk gibi Türkiye'nin ihracat potansiyeli yüksek ürünlerinde ilan edilen yeni alım fiyatları, üreticiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Bu gelişme üzerine yurdun farklı bölgelerindeki üretici birlikleri ve çiftçiler, Başbakan Adnan Menderes’e toplu teşekkür telgrafları göndererek hükümetin tarım politikalarına olan desteklerini ve minnetlerini dile getirmişlerdir.
Söz konusu teşekkür telgrafları, dönemin siyasi atmosferinde halk ile iktidar arasındaki bağı güçlendiren sembolik bir iletişim aracı işlevi görmüştür. Tarımsal desteklemelerin artırılması, Demokrat Parti'nin kırsal kesimdeki güçlü oy tabanını korumasında ve Türkiye'nin tarımsal modernleşme sürecinde belirleyici bir rol oynamıştır.
TB Arşiv Kaydı #60920
31
Temmuz
1952
74 Yıl Önce
Tarımsal Üreticilerin Başbakan Adnan Menderes’e Teşekkür Telgrafları Göndermesi
Üzüm, incir, fındık ve pamuk üreticileri, açıklanan tarımsal alım fiyatlarından duydukları memnuniyeti ifade etmek amacıyla Başbakan Adnan Menderes'e teşekkür telgrafları gönderdi.
56.7B
HİCRİ: 9 Zilkade 1371
RUMİ:2 Mart 1442
Üzüm, incir, fındık ve pamuk üreticileri, açıklanan tarımsal alım fiyatlarından duydukları memnuniyeti ifade etmek amacıyla Başbakan Adnan Menderes'e teşekkür telgrafları gönderdi.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (31 Temmuz) farklı açılardan keşfedin:
İlgili Kişiler & Konular
Şu an sessizlik hakim...