7 Nisan 2008 tarihinde İstanbul Yeşilköy’de bulunan ve 'Mydonose Showland' adıyla da tanınan İstanbul Gösteri Merkezi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle sabah saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, merkezin çadır tarzındaki devasa yapısını tamamen sardı. Bakırköy, Avcılar, Sefaköy, Fatih, Bahçelievler ve Şişli itfaiye ekiplerinin yanı sıra İSKİ'ye bağlı su tanklarının da müdahale ettiği olayda, tesisin yakınındaki LPG tankının patlama ihtimali büyük bir panik yarattı ve çevredeki vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.
Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu öğle saatlerinde kontrol altına alınabildi. Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın üstlendiği ve o dönem 'Troya' gösterisine ev sahipliği yapan merkez, yangın sonucunda büyük oranda zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Olay sırasında itfaiyenin müdahale hızı konusunda çeşitli tartışmalar yaşanırken, merkezin kurucuları itfaiyenin olay yerine yaklaşık bir saat geç geldiğini iddia etti.
Bu olay, Türkiye'nin en büyük geçici gösteri yapılarından birinin yok olmasına neden olurken, İstanbul'daki kültürel etkinlik alanlarının yangın güvenliği standartlarının ciddi şekilde sorgulanmasına yol açtı. Yangın sonrası tesisin büyük bir kısmının metal yığınına dönüşmesi, sanat dünyasında ve şehir hafızasında önemli bir kayıp olarak nitelendirildi.
TB Arşiv Kaydı #37670
6
Nisan
2009
17 Yıl Önce
İstanbul Gösteri Merkezi Yangını
Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde çıkan büyük yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle söndürüldü. Mustafa Erdoğan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı merkezde ağır hasar meydana geldi.
30.8B
HİCRİ: 10 Rebiülahir 1430
RUMİ:24 Mart 1442
Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde çıkan büyük yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle söndürüldü. Mustafa Erdoğan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı merkezde ağır hasar meydana geldi.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (6 Nisan) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...