Tarihte Bugün TB ünlü Sünnetçi Kemal Özkan öldü

7 Nisan 2014 / 10 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
18 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

ünlü Sünnetçi Kemal Özkan öldü

Ünlülerin sünnetçisi Kemal Özkan

OLAY 10 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 7 Nisan 2014 ünlü Sünnetçi Kemal Özkan öldü
Kemal Özkan
Şeker hastasıydı, bir süredir de Alzheimer ile mücadele ediyordu. Siyaset, sanat ve spor dünyasından bir çok ünlünün çocuğunu sünnet etmişti.

Kemal Özkan

1934 yılında Malatya’nın Darende ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Darende Cumhuriyet Okulu’nda tamamladı. 1950 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nin sınavlarını kazandı ancak kura ile kaybetti. Takiben Ankara Sağlık Koleji’ne kaydoldu. Daha sonra İstanbul Sağlık Koleji’ne geçti ve 1953 yılında buradan mezun oldu.

Sırasıyla Diyadin, Ankara Yedek Subay Okulu, Çamlıca Askeri Sanatoryumu ve Cizre Trahom Savaş Merkezi’nde sağlık memurluğu yaptı. 26 Aralık 1956’ da Levent’te hala mevcut olan sağlık evini açtı.15 Haziran 1960’tan 15 Nisan 1964’e kadar deniz nakliyat şileplerinde sağlık zabitliği yaptı. Bu arada Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa liman şehirlerinin hemen hemen hepsini görme fırsatı oldu.

30 Mayıs 1964 tarihinde ilk kez hastane dışında lokal anesteziyle sünnet yapmaya başladı. 27 Haziran 1976’da Sünnet Sarayı’nı kurdu.

1972 yılında Hatice Nuran Alkaya ile evlendi. Murat ve Levend adında iki oğlu, Süheyla ve Berna adında iki gelini ve her iki oğlundan ikişer torunu var (Selin, Kaya Emre, Kemal Sarp ve Murat Alp Özkan). Murat Özkan henüz 7 yaşındayken babasıyla birlikte 5,5 yaşındaki kardeşini sünnet ederek baba mesleğine erken yaşta adım attı. Levend Özkan 2004 yılında üroloji uzmanı olarak kariyerini böbrek nakli ve çocuk ürolojisi üzerine devam ettirdi.

29 Ekim 1967’de Darende’de ilk toplu sünnetini 47 çocukla gerçekleştirdi. Türkiye’de Adana, Adapazarı, Ağrı, Antalya, Araklı, Batman, Bingöl, Bursa, Çorum, Eleşkirt, Edirne, Elazığ, İzmir, Kağızman, Kiğı, Kocaeli, Malatya, Malazgirt, Samsun; Yurtdışında Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Kosova ve Libya’da toplu sünnetlerde binlerce ihtiyaç sahibi çocuğu ücretsiz olarak sünnet etti. Ayrıca Amerika, Avustralya, Danimarka, Fransa ve İngiltere’de yüzlerce aileye hizmet verdi.

1976 yılında Alman Sağlık Bakanlığı’ndan Almanya’da sünnet yapmak için süresiz oturma ve çalışma yetkisi aldı. Türk ailelerin ülkeye gelmekte zorlandıkları yıllarda, ülkeyi baştan başa dolaşarak yurt dışında yaşayan çocukların sünnetlerinin sağlıklı ve geleneksel biçimde yapılabilmesini sağladı.

Halen İstanbul’da yaşayan Kemal Özkan Türkiye’de sünnetin modernleşmesini ve önemsenmesini sağlayan bir sağlıkçı olarak gerek devlet kurumları gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından verilen sayısız onur ve teşekkür ödülüne sahiptir.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 18 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org