Tarihte Bugün TB Aktutun Karakoluna Saldırı

9 Mayıs 2008 / 15 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
24 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Aktutun Karakoluna Saldırı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin, geçen hafta PKK'nın Kuzey Irak'taki en büyük kampı olan Kandil'e yaptığı operasyonda ağır darbe yiyen bölücü teröristler akşam saatlerinde Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde sınır karakoluna saldırdı. Kalabalık terörist grubu püskürtülürken çıkan çatışmada 19 PKK'lı öldü, 6 asker şehit oldu.

OLAY 15 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 9 Mayıs 2008 Aktutun Karakoluna Saldırı
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin, geçen hafta PKK'nın Kuzey Irak'taki en büyük kampı olan Kandil'e yaptığı operasyonda ağır darbe yiyen bölücü teröristler akşam Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde sınır karakoluna saldırdı. Kalabalık terörist grubu püskürtülürken çıkan çatışmada 19 PKK'lı öldü, 6 asker şehit oldu.
PKK'nın üst düzey yönetim kadrosunun bulunduğu Kandil'in, savaş uçaklarının 1- 2 Mayıs günleri gerçekleştirdiği operasyonda yerle bir edilmesiyle dağılma sürecine giren bölücü örgüt, moral kazanmak için sınırdaki Aktütün Karakolu'na saldırdı.
Komandoların 21- 28 Şubat günlerinde diz boyu karda sınırı geçerek terörist inlerine girip dağıttığı Zap Kampı ile Çemço ve Avaşin kamplarında toplanıp Basya Vadisi'ni kullanarak sınıra geldi. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıkta İran sınırında bulunan ve geçen ekim ayında baskına uğrayan Dağlıca'nın 20 kilometre İran tarafında bulunan Aktütün Karakolu'nu hedef alan 150- 200 kişilik PKK'lı grubu, ağır silahlarla ateş açtı.
İki koldan saldıran PKK'lılara anında karşılık veren askerler, yaklaşık yarım saat süren çatışmadan sonra teröristleri püskürttü. Çatışmada 19 PKK'lı öldürülürken, teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 6 asker şehit düştü. Teröristler yaralanan arkadaşlarını da alıp karanlıktan yararlanarak Irak topraklarına dönerken, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı. Karakolun hemen Aktütün Köyü'nün yakınında olması nedeniyle teröristlerin açtığı ateş sırasında köylülerden de yaralananlar oldu.
Aktütün Karakolu'na saldırı haberinin alınmasından sonra bölgeye sevkedilen komandolarla Jandarma Özel Harekat timleri ve korucular kapsamlı operasyon başlattı.
Bu arada Çukurca'nın dağlık bölgelerinden gece sızmaya çalışan terörist gruplara karşı, geçiş noktaları sınırda konuşla topçu birliklerince ateş altına alındı. Hakkari Dağ Komando Tugayı'ndan havalanan kobra ve süper kobra helikopterler gece boyunca teröristlere bomba yağdırdı. Saat 22.30'dan itibaren de savaş uçakları Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurdu. Karakol baskınına katılan ve sızma girişiminde bulunan teröristlere karşı başlatılan geniş kamsamlı operasyon devam ediyor.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 24 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org