1980’li yılların başında, Türkiye’nin yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, kış turizminin merkezi Uludağ’ı ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında otellerdeki yüksek doluluk oranını ve lüks harcamaları fark eden Evren, halkın refah düzeyine atıfta bulunarak "Türkiye'de çok zengin var" ifadesini kullandı. Bu sözler, askeri müdahale sonrası şekillenen yeni Türkiye’nin ekonomik ve sosyal tablosuna dair devletin zirvesinden yapılan en dikkat çekici yorumlardan biri olarak tarihe geçti.
24 Ocak kararlarıyla başlayan serbest piyasa ekonomisine geçiş süreci, toplumun farklı kesimlerinde gelir dağılımı tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Evren’in bu gözlemi, devlet yönetiminin halkın ekonomik durumunu ve değişen tüketim alışkanlıklarını nasıl okuduğunu göstermesi açısından kritik bir öneme sahiptir. Dönemin medya organlarında geniş yankı bulan bu açıklama, Türkiye'nin 1980'li yıllardaki sosyo-ekonomik dönüşümünün sembolik bir anekdotu olarak hatırlanmaktadır.
TB Arşiv Kaydı #11350
9
Subat
1985
41 Yıl Önce
Kenan Evren'in Uludağ Ziyareti ve Türkiye'deki Refah Seviyesi Hakkındaki Açıklaması
Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Uludağ'daki otellerin doluluk oranını gözlemleyerek Türkiye'de zengin sayısının fazla olduğunu dile getirdi.
13.9B
HİCRİ: 18 Cemaziyelevvel 1405
RUMİ:28 Ocak 1442
Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Uludağ'daki otellerin doluluk oranını gözlemleyerek Türkiye'de zengin sayısının fazla olduğunu dile getirdi.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (9 Subat) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...