Subat 1951
Bugün Meydana Gelen Olaylar
Tarihin tozlu sayfalarında bugün neler yaşandı?
8 Şubat
1951
Olay
Sabiha Gökçen'in Kore Savaşı'na Katılma Girişimi
Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen, Kore Savaşı’na gönüllü pilot olarak katılmak için başvuruda bulundu; ancak bu talep Amerikan ordusunda kadın pilot bulunmaması nedeniyle reddedildi.
17.1B
14 Şubat
1951
Olay
Kendini Kurtaran Şehir Filmi Çekimlerinde Bayrak Krizi ve Gözaltılar
Behçet Kemal Çağlar'ın yazdığı filmin çekimlerinde Maraş Kalesi'ne Fransız bayrağı çeken yönetmen Faruk Kenç ve film ekibi, halkın tepkisi üzerine yakalanarak mahkemeye sevk edildi.
15.2B
14 Şubat
1951
Olay
İdil Biret'in Paris'teki İlk Halk Konseri
Türkiye'nin 'harika çocuğu' piyanist İdil Biret, Paris'te halka açık ilk konserini gerçekleştirdi. Siyah bukleli saçları ve beyaz elbisesiyle sahneye çıkan Biret, üstün yeteneğiyle dinleyicileri büyüledi.
15.4B
23 Şubat
1951
Olay
33 Kurşun Olayı ve Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın İtirafı
Van'ın Özalp ilçesinde 33 sivilin sorgusuz infaz edildiği olayda, Orgeneral Mustafa Muğlalı mahkemede emri bizzat kendisinin verdiğini beyan ederek suçunu kabul etti.
12.5B